حسین ملاحسینآقا ضمن تشریح روند فعالیت بورس کالا در مورد پذیرش کالاهای جدیدتر در بورس کالا گفت: یکی از برنامههای اصلی ما پذیرش کالاهای جدیدتر و تنوع بخشیدن به محصولاتی است که در بورس کالا مبادله میشود.
وی افزود: برنامه ما این است که در آینده نزدیک زمینه معامله فلزات گرانبهایی مانند طلا را در بورس کالا فراهم کنیم.
وی درباره حضور محصولات پتروشیمی و سیمان در بورس کالا گفت: زمینههای لازم برای پذیرش این 2محصول در بورس کالا وجود دارد اما این کار نیاز به مساعدت دولت دارد و ما امیدواریم تا هرچه سریعتر زمینههای مبادله این 2محصول در بورس کالا فراهم شود.
ملاحسین آقا تأکید کرد: اساس ومحور جلسات هیأت مدیره شرکت بورس کالا این است که بتوانیم تنوع محصولات بیشتری داشته باشیم، اما اولین اصل حضور محصولات استاندارد در بورس کالا است و محصولات پتروشیمی، سیمان و فلزات گرانبها از شرایط استانداردی برخوردار هستند.
رئیس هیأت مدیره بورس کالا در پاسخ به این سؤال که آیا در زمینه انجام معاملات آینده(فیوچرز) فعالیتی انجام شده است گفت: یکی از بحثهای بسیار مهم هیأت مدیره شرکت در حال حاضر ایجاد زمینههای لازم برای انجام معاملات آینده است. در این زمینه بحثهای نرمافزاری و ساختاری در بورس کالا به طور کامل فراهم شده و پس از ارائه آموزشهای لازم معاملات آتی در بورس انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه مجموعههای نرمافزاری و ساختاری به طور کامل در بورس کالا برای معاملات آتی فراهم است، خاطر نشان کرد: تلاش ما این است تا برای توسعه ارکان بازار زمینه انجام معاملات آتی را هرچه سریعتر فراهم کنیم و به طور جدی در حال پیگیری موضوع هستیم.
به گفته ملاحسین آقا ادغام بورسهای کشاورزی و فلزات خیلی سریع انجام شده و هم اکنون تمامی مقررات و رویههای لازم با شرایط جدید تطبیق پیدا کرده است.
وی همچنین در گفتگوی دیگری با موج خاطر نشان کرد: برای انجام معاملات آتی در بورس کالا باید تمام واحدهای تولیدکننده صنعت وارد بورس شوند که این کار باید با عزم و خواست همه جانبه انجام شود تا معاملات آتی به عنوان مرجع دادوستد مطرح شود.
وی تصریح کرد: معاملات آتی این فرصت را ایجاد میکند که یک معامله به کرات انجام شود و به جای اینکه یک کالا مبادله شود، اوراق بهادار مربوط به آن کالا مورد معامله قرار گیرد.