به گزارش ایرنا، دکتر علیاصغر سلطانیه سفیر و نماینده دائمیایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در تهران به سر میبرد، روز دوشنبه 16 مهر گفت: قرار است، معاون البرادعی، دوشنبه 16 مهر وارد تهران شود.
سلطانیه تصریح کرد: مذاکرات مقامات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی از سهشنبه آغاز میشود، دو تا سه روز طول خواهد کشید.
سفیر و نمایندهدائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار داشت: مذاکرات پیرامون سانتریفیوژهای پی ۱و پی ۲درچارچوب اجرای تفاهمنامه بین ایران و آژانس صورت میگیرد.
سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز روز یکشنبه 15 مهر از انجام مذاکرات فنی بین ایران و آژانس درهفدهم مهرماه درخصوص سانتریفیوژهای پی ۱ و پی ۲خبر داده بود.
دور قبلی مذاکرات در خصوص سانتریفیوژها ، دوم و سوم مهرماه در تهران برگزار شد.
بر اساس توافقنامه ایران و آژانس که به برنامه عمل و برنامه کار ( (Modalityنیز معروف است و سی و یکم مرداد ماه ( ۲۱اوت) نهایی شد، طرفین توافق کردند در مورد مساله سانتریفیوژهای پی ۱و پی ۲مذاکره کنند.
بر اساس "برنامه کاری" تنظیم شده بین طرفین ، آژانس تا تاریخ ۳۱اوت همه سووالات باقیمانده در رابطه با مساله سانتریفیوژهای پی ۱و پی ۲را به تهران ارایه کرده است.
بر اساس این توافقنامه که بعنوان سند رسمی از سوی آژانس منتشر شد ، پاسخهای کتبی مطرح شده، در نشست دیگری که در اواسط اکتبر (اواخر مهرماه) برگزار میشود، پیگیری خواهد شد.
ایده حل و فصل مسایل باقیمانده در موضوع هستهای و طراحی "برنامه کاری" در پی سه دور مذاکرات علی لاریجانی مسوول مذاکرات هستهای ایران با خاویر سولانا مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نیز مذاکره با محمد البرادعی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، صورت گرفت.
تهران برای اثبات حسن نیت خود، این ایده را در گفتگوهای مادرید ارایه کرد و در پی آن چارچوب (مدالیته) نحوه حل و فصل این مسایل در کمتر از ۶۰ روز طی مذاکرات کارشناسی بین مقامات ایران و آژانس بهسرپرستی جواد وعیدی معاون امنیت بینالملل دبیر شورای عالی امنیت ملی و اولی هاینونن معاون امور پادمانهای آژانس طراحی و تنظیم شد.
تاکنون با اجرای این "برنامه عمل" پرونده پلوتونیوم و نیز آلودگیهای کرج بسته شده است.