به گزارش مهر، یافتههای بدست آمده از بررسی ۱۷ مطالعه انجام شده در جهان نشان میدهد که یک رابطه احتمالی بین فشار خون و هوای آلوده و کثیف ناشی از آلایندههای نظیر دود اگزوز وسایط نقلیه، سوخت زغال سنگ و گرد و غبار موجود در هوا، وجود دارد.
تائو لیو، عضو تیم مطالعه از موسسه سلامت عمومی در گوآنگژو چین، در این باره میگوید: "نتایج ما اثبات میکند که آلایندههای هوا دارای تاثیرات بلند مدت و کوتاه مدت بر ریسک ابتلا به فشارخون بالا هستند."
وی عنوان میکند که در کوتاه مدت، چند روز افزایش آلودگی هوا منجر به مراجعه فوری بیشتر به بیمارستان به خاطر افزایش موقتی فشارخون میشود. در بلندمدت هم، افرادی که در مناطق دارای میزان بالا و مداوم آلودگی هوا زندگی میکنند سرانجام مبتلا به فشارخون بالا مزمن میشوند.
فشارخون بالا، فاکتور پرخطر اصلی سکته و بیماری قلبی و علت شماره یک مرگ در سراسر جهان است. به گفته محققان، تنها فشار خون بالا با افزایش حدوداً ۱۷ درصدی مرگ و میرهای جهان مرتبط است.
در این مطالعه، پژوهشگران ۱۷ مطالعه انجام شده در سراسر دنیا را تا ماه اوت سال ۲۰۱۵ مورد تحلیل و بررسی قرار دادند. مجموع تعداد افراد شرکتکننده در تمامی این مطالعات ۳۲۸ هزار نفر بود که در حدود ۱۰۸ هزار نفر آنها مبتلا به فشارخون بالا بودند.
این پژوهشها در کشورهای برزیل، کانادا، چین، دانمارک، آلمان، ایران، اسپانیا، سوئد، تایوان و ایالات متحده انجام شده بود.
طبق تعریف تیم تحقیق، منظور از فشار خون بالا، فشار خون سیستولیک بالای ۱۴ و فشار خون دیاستولیک بیشتر از ۹ بود.
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۶
همشهری آنلاین: طبق یافتههای چندین مطالعه، بین آلودگی هوا با افزایش ریسک ابتلا به فشار خون بالا ارتباط وجود دارد.