به گزارش ایرنا، لکههای کوچک و تیره روی پوست که در صورت، ساعد، دستها و قسمت فوقانی بدن بروز میکنند، در ابتدا کوچک هستند، اما میتوانند ادغام و یا بزرگتر شوند. این لکهها معمولا قهوهای هستند، اما میتوانند از زرد- قهوهای مایل به زرد تا سیاه تغییر رنگ دهند و معمولا در افرادی که پوست روشن دارند، بیشتر بروز میکنند.
لکها معمولا خوشخیم هستند، با این وجود برخی از آنها میتوانند پیش زمینهای برای ابتلا به سرطان باشند.
در آلودگی هوا که با ترافیک ارتباط دارد، دی اکسید نیتروژن (NO2) و دوده یا ذرات معلق به صورت غلیظتر یافت میشوند.
دکتر جان کروتمن از موسسه تحقیقات آی یو اف-لیبنیز پزشکی محیط زیست در دوسلدورف آلمان، پیشتر متوجه تاثیر سوء آلودگی هوا روی پوست و رابطه میان قرار گرفتن در معرض دوده ناشی از ترافیک با شیوع لکها شده بود. همچنین مشخص شده است که دی اکسید نیتروژن با سرطان ریه ارتباط دارد اما جزییات اثر آن روی پوست انسان مشخص نبود.
محققان در یک مطالعه گسترده روی زنان آلمانی و چینی، ارتباط احتمالی میان آلودگی هوا و بروز لکها را بررسی کردند.
گروه زنان آلمانی متشکل از 806 زن سفید پوست 67 تا 80 ساله بود. آنها هر روز به طور متوسط 2.6 ساعت در معرض نور خورشید قرار داشتند و 61 درصد از آنها از لوازم بهداشتی ضدآفتاب استفاده میکردند و 20 درصد از این زنان سابقه سیگار کشیدن داشتند.
گروه زنان چینی نیز شامل 741 زن 28 تا 70 ساله بود. آنها به طور متوسط روزی 3.5 ساعت در معرض نور خورشید قرار میگرفتند اما تنها 4.2 درصد از آنها از لوازم آرایشی ضد آفتاب استفاده میکردند و 20 درصد این زنان سابقه سیگار کشیدن داشتند.
گروه زنان آلمانی در معرض دی اکسید نیتروژن با سطح متوسط 28.8µg/m3 و زنان چینی در معرض دی اکسید نیتروژن با سطح 24.1µg/m3, قرار گرفتند.
این مطالعه نشان داد که سطوح بالای دی اکسید نیتروژن با تشکیل لک روی دست یا ساعد ارتباط ندارد اما به نظر میرسد که احتمال بروز لکها را روی ناحیه صورت زنان بالای 50 سال در هر دو گروه افزایش میدهد.
بر این اساس، در مجموع، افزایش µg/m3 10 در غلظت دی اکسید نیتروژن با افزایش حدود 25 درصدی لکهای تیره ارتباط دارد.
نتیجه این مطالعه در مجله Journal of Investigative Dermatology منتشر شده است.
نظر شما