به گزارش خبرنگار مهر، طبق مطالعه اخیر محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، رژیم غذایی شبیه روزهداری میتواند تاثیر مثبتی بر علائم بیماری MS داشته باشد.
به گفته محققان، رژیم غذایی دارای میزان کالری محدود که تاثیرات شبیه روزهداری را به همراه دارد میتواند به برگشت علائم بیماری MS کمک کرده و به ترمیم آسیب ناشی از این بیماری کمک کند.
در این مطالعه که شامل موشها و بیماران انسانی مبتلا به MS بود، مشخص شد که رژیم غذایی فرایند مرگ و زندگی را برای سلولهايی به همراه دارد که به نظر می رسد نقش اساسی در ترمیم بدن دارند.
والتر لانگو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «در طول رژیم غذایی شبیه روزه داری، کورتیزون تولید میشود و در نتیجه کشته شدن سلولهای خودایمنی آغاز میشود. در نتیجه این فرآیند، سلولهای سالم جدیدی تولید میشود.»
در اولین بخش مطالعه، محققان گروهی از موشهای مبتلا به بیماری خودایمنی را در رژیم غذایی شبه روزهداری قرار دادند. نتایج نشان داد این رژیم غذایی موجب کاهش علائم بیماری در تمامی موشها شد و موجب بهبود کامل ۲۰ درصد از حیوانات شد.
محققان دریافتند کاهش علائم بیماری مرتبط با بهبود افزایش سطح هورمون استروئیدی «کورتیکوسترون» بود. آنها همچنین شاهد کاهش سیتوکینهای عامل التهاب نیز بودند. همچنین در «سلولهای T» سفید خون هم که مسئول سیستم ایمنی هستند، روند بهبود مشاهده شد.
در نهایت محققان دریافتند رژیم غذایی شبه روزهداری موجب بازسازی میلین میشود؛ غلاف میلین یک لایه لیپوپروتئینی است که بر روی بسیاری از دندریتهای بلند و آکسونها، تشکیل میشود که از نوارهای عصبی موجود در نخاع و مغز در مقابل آسیبهای ناشی از بیماری خودایمنی محافظت میکند.
محققان همچنین ایمنی و کارآمدی احتمالی رژیم غذایی بر افراد مبتلا به MS را نیز از طریق یک تست آزمایشی با ۶۰ شرکت کننده به سرپرستی «مارکوس باک» در دانشگاه چریتی برلین انجام دادند.
طبق یافتههای این مطالعه، افراد دریافت کننده رژیم غذایی شبه روزهداری شاهد بهبود کیفیت زندگی، بهبود سلامت، از جمله سلامت جسمی و روانی بودند.
رژیم غذایی شبه روزهداری که در تحقیقات مورداستفاده قرار میگیرد شامل ۵ روز مصرف محدود کالری در ماه است. در روز اول مصرف کننده ۱۰۹۰ کالری مصرف میکند که شامل ۱۰ درصد پروتئین، ۵۶ درصد چربی و ۳۴ درصد کربوهیدرات است. در ۴ روز بعد، رژیم غذایی شامل مصرف ۷۲۵ کالری با وجود ۹ درصد پروتئین، ۴۴ درصد چربی و ۴۷ درصد کربوهیدرات است. در این گونه مطالعات، مواد خوراکی مصرفی شامل سوپ سبزیجات، کلم پیچ و چای بابونه است.