به گزارش خبرنگار مهر، کمبود ویتامین D مشکلی شایع در بین جمعیت عمومی از جمله زنان باردار است.
دکتر نت مانک نیلسون، سرپرست تیم تحقیق از موسسه استاتنز سرم دانمارک، در اینباره میگوید: «مطالعه ما اثبات نمیکند که افزایش میزان ویتامین D موجب کاهش ریسک ابتلا به ام اس میشود. مطالعات بیشتری برای اثبات یافتههای ما نیاز است.»
به گفته محققان در حدود ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به ام اس هستند. این بیماری مزمن سیستم عصبی مرکزی از طریق اسیب به میلین که ماده چربی روکش کننده الیاف عصبی است شناخته میشود. علائم ام اس متفاوت بوده اما میتواند شامل مشکل در راه رفتن، خستگی، کرختی و مشکلات بینایی باشد.
اسناد و شواهد نشان میدهد کمبود ویتامین D در ابتلا به ام اس نقش دارد.
در این مطالعه محققان نمونه خون خشک شده و ذخیره شده در بیوبانک دانمارک را مورد بررسی قرار دادند. محققان تمامی کودکان دانمارکی متولدشده از ماه می سال ۱۹۸۱ را که تا سال ۲۰۱۲ مبتلا به ام اس شده بودند شناسایی کردند.
آنها نمونه خون ۵۲۱ فرد مبتلا به ام اس را با نمونه خون ۹۷۲ دانمارکی با جنسیت و سال تولد مشابه که سالم و بدون بیماری ام اس بودند مقایسه کردند.
محققان با تقسیمبندی نمونههای خون بر اساس غلظت ویتامین D دریافتند افراد دارای بالاترین میزان ویتامین D نصف افراد دارای کمترین میزان این ویتامین، در معرض احتمال ابتلا به ام اس قرار داشتند.
نظر شما