دکتر حسن گنجیزاده زواره در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در صورتی که بیماران دیابتی که تحت کنترل با رژیم غذایی یا تحت درمان با داروهای خوراکی کاهنده قند خون با نظر پزشک هستند میتوانند روزه بگیرند.
وی ادامه داد: همچنین دیابتیهایی که دارای قند خون نسبتاً مطلوب با وضعیت ثابت (افرادی که نوسانات شدید قند خون نداشته باشند)، چاق و یا دارای وزن طبیعی هستند، افرادی که در سه ماه اخیر دچار افت مکرر و یا افزایش شدید قند خون نشده و مراجعه منظم به پزشک معالج داشته و عوارض مزمن پیشرفته دیابت نداشته باشند میتوانند روزه بگیرند.
این فوق تخصص غدد تصریح کرد: اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع یک و افرادی که مبتلا به نوع 2 بوده و چند بار در روز انسولین تزریق میکنند نمیتوانند روزه بگیرند.
گنجیزاده زواره افزود: افرادی که دیابت نوع دو کنترل نشده هستند و سابقه بستری شدن در بیمارستان در سه ماه گذشته به علت افت شدید یا افزایش شدید قند خون دارند و یا بیمارانی که دچار افت قند(گرسنگی، ضعف، سرگیجه و...)هستند نباید روزه بگیرند.
وی تأکید کرد: افرادی که دارای سابقه مداوم از دیابت کنترل نشده، سابقه(DKA) و کمای هایپراسمولار در سه ماه اخیر دارند، بیماران دیالیزی، سالمندان دیابتی و یا افرادی که مبتلا به بیماریهای حاد و عوارض پیشرفته دیابت هستند نباید روزه بگیرند.