به گزارش روابط عمومی دفتر نشر فرهنگ اسلامی، این کتاب نوشتۀ «رابرت مک کنزی» پروفسوری آمریکایی است که در تاریخ و سیاستهای اقتصادی حاکم در علوم ارتباطات و نقش رسانهها در جامعههای مردم سالار و سرمایهداری تخصص دارد.
«غلامرضا محمدنژاد» مترجم این اثر - که به تازگی در هفت فصل منتشر شده است - هدف اصلی نویسنده را بحث دربارهی اقتصاد سیاسی میداند و اینکه چه نوع اقتصادی با محوریت اینترنت میتواند به بهترین نحو به رشد ارزشها و ساختارهای دموکراتیک و خودگردانی و در عین حال پرورش محیط مناسب برای آن کمک کند؟
وی در این مقدمه آورده است: این کتاب و محتوای آن نشان از زمینی کردن کامل امور توسط سیستمهای مکانیزه و هوشمند به دست آدمی و علم و تخصص اوست. به نظر میرسد هرچه به افق و مدینۀ فاضلۀ طراحی شدۀ آنها نزدیکتر می شویم چیزی جز ایجاد یک سیستم ارباب و رعیتی مدرنتر نمیبینیم .
در همین مقدمه به ضریب نفوذ بسیار بالای اینترنت در مقابل دیگر پدیدهها و اختراعها و اکتشافهایی مانند برق، تلویزیون، صنعت چاپ ، ماشین یا پنی سیلین یا...در تمامی امور زندگی و حوزههای گوناگون در حال حاضر، اشاره شده است و مترجم اظهار نظر میکند که متاسفانه رهبران کشورها با توجه به همین شرایط، سرزمین خویش را و در مجموع جهان را بد اداره میکنند و جهان نیازمند طرح و نقشۀ راه نو در تعلیم و تربیت در تمامی سطوح است و مهمترین رسالت در حوزۀ فرهنگ و آموزش و اقتصاد است.
نویسنده کتاب نیز مقدمه اثرش را با این موضوع آغاز میکند که او و بسیاری از همنسلان جوانش در دهههای 60 و 70 میلادی در آمریکا به سیاست چپ علاقه پیدا کرده بودند و اعتقاد داشتند سرمایهداری حاکم در حقیقت از بین رفته است و آیندهای ندارد چون هم باعث بروز فقر شده و هم بر خلاف دموکراسی عمل میکند.
به گفتهی مک کنزی در آن زمان ، نابرابری کم کم با استاندارد شدن از بین میرفت، حقوقها مکفی و فساد دولت کمتر شده بود و زمینه کار در اقتصاد و امید برای جوانان وجود داشت چیزی که امروز جمعکردنش کنار هم سخت است.
او که در روی جلد اثرش نیز نوشته «چگونه سرمایهداری از اینترنت بر علیه دموکراسی استفاده میکند؟» در این کتاب تلاش میکند تا همین تضادهای بین انقلاب دیجیتال و بحرانهای اقتصادی را بازگو کند.
غلامرضا محمدنژاد متولد 1338 در تهران و دارای مدرک دکتری مدیریت از آمریکا است و تالیف چندین کتاب در علوم رایانه و دو اثر دیگر از پرفسور رابرت مک کنزی را در کارنامه خود ثبت کرده است.
کتاب انقلاب دیجیتالی از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی در 294 صفحه و با قیمت 19هزار تومان منتشر شده است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت www.daftarnashr.com مراجعه فرمایند.