تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۳:۲۵

با شروع مرداد، جنب‌و‌جوش، باغ‌های انگور منطقه‌ی آذربایجان را فرامی‌گیرد. این مرداد به «غوره‌پزان» معروف است؛ یعنی همان فصل رسیدن غوره.

به انگور نارسِ ترشِ نیمه‌آبدار غوره گفته می‌شود. همان كه در ضرب‌المثل مشهور نامش آمده: «گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی»!

از غوره برای تهیه‌ی آب‌غوره استفاده می‌کنند. ابتدا دانه‌های غوره را آب‌گیری می‌كنند. اين آب را چند ساعت مي‌جوشانند و مي‌گذارند ته‌نشین شود.

بعد آن را در بطری‌های شیشه‌ای دردار نگه می‌دارند. مدت زمان جوشاندن آب‌غوره بر رنگ آن تأثیر دارد. رنگ آب‌غوره از سبز روشن تا قهوه‌ای تیره متفاوت است.

برای تهیه‌ی آب‌غوره می‌توان از انواع مختلف انگور استفاده کرد، ولی انواع بدون هسته‌ی آن،‌ مانند کشمشی بهتر است.

آب‌غوره در طب سنتی جايگاه مهمي دارد و در آشپزی ایرانی بسيار استفاده مي‌شود؛ مثل انواع آش، خورش و سالاد.

 

فریدا زینالی،15 ساله از تبریز

 

عكس: فاطمه‌سادات لطفي، 16 ساله از تهران