يكي از محاسن دستهبندي و برنامهريزي در آشپزخانه اين است كه تنوع غذايي شما بيشتر شده و ديگر در طول هفته خوراكهاي تكراري نخواهيد داشت. همچنين غذاهاي جديدي وارد فهرست غذايي شما خواهند شد و براي تنوع دست به دامن منوي رستورانها و پيشنهادهاي سرآشپزها نخواهيد شد. اين مزههاي جديد وقتي حاصل دسترنج خانمخانه باشد، بيشتر هم به دل اعضاي خانواده مينشيند.
- تخته سفيد خانه شما
يك تخته وايتبرد كوچك را به تنظيم برنامههاي هفتگي اختصاص دهيد. در اين برنامه غذايي سعي كنيد طوري برنامهريزي كنيد كه در هفته پيش رو، انواع غذاهاي گوشتي، سبزيجات، مرغ و ماهي را سر سفره داشته باشيد. ميتوانيد يكي از شبهايي را كه وقت بيشتري براي آشپزي داريد به تهيه غذاهاي مورد علاقه همسر و فرزندانتان اختصاص دهيد. شايد مجبور شويد براي نخستينبار بعضي از غذاها را بپزيد، براي همين، حتما آن شب زمان بيشتري را براي آشپزي درنظر بگيريد. در سايتهايي كه دستور پخت غذاها را ارائه ميكنند، جستوجو كنيد و يكي از غذاهايي را كه به سبك غذاي مدنظر شما نزديكتر است انتخاب كنيد. در اين مواقع، حواستان باشد كه مقدار مواداوليه را دقيقا مانند دستور داده شده استفاده كنيد تا با طعم اصلي خود غذا آشنا شويد. در دفعات بعدي ميتوانيد مقدار برخي مواداوليهاي را كه احساس ميكنيد مورد علاقه خانواده شما نيست تغيير دهيد اما حتما بار اول دقيقا از روي دستورالعمل پيش برويد.
- ديدار با مواداوليه در خانه!
اين روزها بحث بر سر اينكه بسياري از مواد غذايي صنعتي حاوي مواد نگهدارنده هستند و در دراز مدت باعث بروز بيماري ميشوند، داغ است. بهتر است در اين شلوغيهايي كه تشخيص صحت اخباري از اين دست كار آساني نيست، خودتان دست بهكار شويد. براي نخستين قدم ميتوانيد با جايگزين كردن روغنهاي طبيعي شروع كنيد. تنوع اين روغنها آنقدر زياد است كه در نهايت شما حتما با طعم و عطر يكي از آنها كنار خواهيد آمد. بهعنوان مثال ميتوانيد 4-3 كيلو دنبهگوسفند را تهيه كرده و اجازه بدهيد تا حدود 6 يا 7 ساعت روي حرارت كم، روغن آن جدا شود. بههمين راحتي حالا شما يك روغن طبيعي و مطمئن داريد! اگر با بوي روغنهاي حيواني راحت نيستيد و اذيت ميشويد، پيشنهاد ما اين است كه سراغ انواع بيبوي روغنهاي زيتون و كنجد برويد.
- سفر به تمام نقاط ايران
تنوع غذايي در كشور پهناوري چون ايران، يكي از ويژگيهاي جذاب اين سرزمين كهن محسوب ميشود. شما ميتوانيد با جستوجو در اينترنت، دستور تهيه غذاهاي مخصوص به هر ناحيه از ايران را پيدا كنيد. حتي بعضي از غذاها كه در همه كشور شناخته شدهاند باز هم در شهرهاي مختلف، روشهاي پخت متفاوتي دارند. اين پيشنهاد ميتواند همان تنوعي باشد كه سفره شما به آن احتياج دارد. غذاهاي سنتي ايران، فقط خوش طعم نيستند بلكه بسياري از آنها ريشههايي در طب سنتي ايران دارند كه مُصلح هر ماده غذايي را در دستور غذا وارد كرده است. بدينترتيب حالا ديگر مطمئن هستيد غذايي كه سر سفره ميآوريد، نهتنها مثل غذاهاي فستفود مضر نيست، بلكه به سلامتي خانواده شما نيز كمك ميكند.
- حاشيههاي خوشمزه
اگر فرزندان بد غذا داريد يا تصميم گرفتهايد به سفرهتان تنوع بدهيد، ميتوانيد سالادها و ماستهايي كه كنار غذاها تهيه ميكنيد را دستخوش تغييراتي كوچك كنيد. بهعنوان مثال ماست را ميتوانيد با شكلهاي مختلف سر سفره بياوريد؛ مثلا همراه با بادمجان پخته، كدوسبز رنده شده يا خيار و گردو نيز امتحان كنيد. مقدار كمي نمك، فلفل سياه، برگ خشك گل سرخ، كشمش پلويي، پودر سير و پودر نعنا خشك براي خلق طعمهاي جديد در ماست يا سالاد بسيار كارآمد هستند. ژلهها هم ميتوانند جلوههاي زيبايي به سفره شما بدهند و بدغذاها را به غذا خوردن تشويق كنند.
- راز ادويهها
اگر احساس ميكنيد غذاهايي كه درست ميكنيد مانند آنچه قبلا خوردهايد، از كار در نميآيد، ميتوانيد يك بازنگري موشكافانه در دستور پختتان داشته باشيد. اينبار همان غذاي هميشگي را با ادويههاي اصيل امتحان كنيد. حتي ميتوانيد ادويههاي جديدي را وارد چرخه پختوپز كنيد. اين راز تفاوت خوشمزگي تمامي غذاهاي مختلف است. در همه جاي دنيا مرغ، گوشت و سبزيجات استفاده ميشود اما مزههاي غذاهاي مختلف در دنيا بهعلت استفاده هوشمندانه از ادويهها بسيار متنوع ميشود.