به گزارش ایسنا، هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان از 10 تا 12 شهریورماه امسال در سالن همایشهای رازی از سوی پژوهشگاه رویان و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، ستاد توسعه سلولهای بنیادی، انجمن جنینشناسی، بانک توسعه اسلامی، انجمن باروری و ناباروری ایران و همچنین بخش خصوصی برگزار میشود.
در این دوره از جشنواره بیشترین طرحهای تحقیقاتی از کشورهای آمریکا، هند، چین، ایران، استرالیا، کانادا، ایتالیا، انگلستان، ترکیه و مصر ارسال شده است.
تقدیر از طرحهای برتر از جمله برنامههای جشنواره رویان است که در هفدهمین دوره این جشنواره از پنج محقق خارجی از کشورهای چین، استرالیا و آمریکا و سه طرح داخلی تجلیل به عمل میآید.
اسامی برگزیدگان بخش بینالمللی هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان به شرح ذیل است:
پروفسور ژیانگو ژائو از کشور چین و برنده گروه بیوتکنولوژی است. طرح وی با عنوان ویرایش ژنتیکی با بازبینی بالا در خوک به منظور تولید مدل بیماریهای انسانی در این دوره از جشنواره مورد تقدیر قرار میگیرد.
پروفسور پیتر کوپمن از کشور استرالیا برنده گروه جنینشناسی هفدهمین جشنواره بینالمللی رویان است که طرح وی با عنوان تائید رتینوئیک اسید به عنوان القای اصلی میوز در سلولهای جنسی جنینی است.
دکتر محمد شیرف تابعبردبار از کشور آمریکا برنده گروه طب ترمیمی این جشنواره است که طرح وی با عنوان ویرایش ژنتیکی دیستروفی عضلانی دوشن در عضلات و سلولهای بنیادی عضلانی موش مبتلا ارائه شده است.
پروفسور میگوئل رامالهو سانتوس از کشور آمریکا برنده گروه ژنتیک جشنواره بینالمللی رویان است که طرح وی با عنوان نقش الحاق مولکول H3.3 با واسطه پروتئین Hira در همانندسازی DNA و رونویسی RNA ریبوزومی سلولهای زیگوت موش در این جشنواره ارائه شده است.
پروفسور ژیائو هوآ شن از کشور چین برنده گروه سلولهای بنیادی هفدهمین جشنواره بینالمللی رویان است که طرح وی با عنوان قوانین تنظیمی Cis برای RNAهای طویل غیرکدکننده در تنظیم نسخهبرداری از DNA و تمایز سلولهای بنیادی مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
- برگزیدگان بخش داخلی جشنواره رویان
به گزارش ایسنا، در بخش داخلی سه طرح مورد تقدیر خواهند گرفت که اسامی طرحها و مجریان آنها به شرح ذیل است:
دکتر آناهیتا محسنی میبدی با طرح فواید استفاده از سیتوژنتیک مولکلی در تشریح ناهنجاریهای کروموزمی موثر در ناباروری مردان مورد تقدیر خواهد گرفت.
دکتر کامران قاعدی برنده گروه سلولهای بنیادی جشنواره است که با طرح استفاده از پیوگلیتازون به عنوان روشی جدید در افزایش کارایی کلونیزایی در کشت سلولهای پرتوان انسانی مورد تقدیر قرار میگیرد.
دکتر محسن شرفی برنده مشترک گروههای جنینشناسی و بیوتکنولوژی است که با طرح بهینهکردن روش انجماد اسپرم حیوانات اهلی با استفاده از یک محیط انجمادی گیاهی در هفدهمین جشنواره رویان مورد تقدیر قرار میگیرد.