براساس گزارش ساينس الرت، ميلنر در پروژهاي به نام استارشات با مشاركت استفان هاوكينگ قصد دارد فضاپيماهاي كوچكي را با سرعت 20 درصد از سرعت نور با استفاده از پرتوهاي ليزري روانه سيارهاي شبهزميني سازد.
اين دو در ابتدا اعلام كردند مقصد پروژه آنها سامانه ستارهاي آلفا-قنطورس خواهدبود: سيستمي در فاصله 4.37 سال نوري از زمين. اما كشف سيارهاي شبهزميني و احتمالا قابل سكونت به نام پروكسيما بي كه در مدار ستاره كوتوله سرخي به نام پروكسيما قنطورس در گردش است و 1.6 تريليارد كيلومتر نزديكتر از آلفا قنطورس است، باعث شده تا مقصد اين پروژه تغيير كند.
كشف اين سياره جديد روز چهارشنبه 24 آگوست 2016 اعلام شد و به گفته آوي لوئب فيزيكدان دانشگاه هاروارد و مدير هيات مشاور پروژه استارشات،اين كشف هدفي آشكار را براي يك ماموريت پرواز نزديك تعيين كردهاست. به گفته وي فضاپيمايي مجهز به دوربين و فيلترهاي مختلف ميتوانند از اين سياره تصاوير رنگي ثبت كنند تا رنگ سطح سياره مشخص شود. (رنگ سبز نشان از وجود حيات به شكل زميني دارد، رنگ آبي به معني وجود آب است و رنگ قهوهاي نشان از سنگي بودن سياره دارد).
لئوب اميدوار است طي دو تا سه دهه آينده بتوان چنين فضاپيمايي را به سوي اين مقصد راهي كرد تا 20 سال پس از آن به پروكسما قنطورس برسد. در چنين شرايطي تصاوير ثبت شده توسط فضاپيما با توجه به مسافت طولاني ميان سياره و زمين، 4.24 سال بعد به زمين خواهد رسيد. استارشات با افزودن به زمان پروژه خود براين باور است تا سال 2060 قادر خواهد بود تصاويري از پروكسيما-بي ثبت كند.
استارشات چنين برنامهاي در سر دارد: صدها نمونه از فضاپيماهايي كوچك كه وزن هريك تنها چند گرم است و حامل دوربينها، موتورهاي پيشران نوري، منبع نيرو و تجهيزات مسيريابي و ارتباطاتي مجهز است، ساخته شوند،توسط راكتي به فضا فرستاده شوند و در آنجا رها شوند تا در نهايت اين فضاپيماها بالههاي كوچك خود را باز كرده و سفر خود را آغاز كنند.
پرتوهاي قدرتمند ليزري مسئوليت ادامه سفر را به عهده دارند و اين نانوفضاپيماها كه استارچيپ نام دارند را با سرعتي بيش از 160 ميليون كيلومتر بر ساعت به سمت سيستم ستارهاي هدف خواهند راند،اين يعني 20 درصد از سرعت نور و بسيار سريعتر از سرعت فضاپيماهاي امروزي.
براساس تخمينهاي اوليه مديران اين پروژه، سريعترين فضاپيماهاي امروزي براي رسيدن به سيستم ستارهاي آلفا قنطورس بايد 30 هزار سال در سفر باشند. اما قرار است نانوفضاپيماهاي جديد با سرعتي 1000 برابر بيشتر از فضاپيماهاي امروزي پرواز كنند و با توجه به اينكه اين سيستم ستارهاي در فاصله بيش از 40 تريليارد كيلومتري از زمين واقع شدهاست، فضاپيماها در عرض 20 سال به اين سيستم خواهندرسيد.