به گزارش ایرنا، به نوشته نشریه 'لانست' ( The Lancet Infectious Diseases )، یک سوم جمعیت جهان معادل 2 میلیارد و 600 میلیون نفر، در کشورهایی زندگی میکنند که احتمال شیوع ویروس زیکا در آنها زیاد است.
براساس گزارش، این نشریه چین، هند و شماری از کشورهای جنوب شرق آسیا از جمله اندونزی و برخی از کشورهای آفریقایی همانند نیجریه از جمله این کشورهای در معرض خطر هستند.
در این گزارش که توسط گروهی از محققان دانشکده بهداشت و بیماریهای گرمسیری لندن، دانشگاه های آکسفورد و تورنتو کانادا تهیه شده، گفته شده است شمار زیادی از مردم در محیط هایی زندگی میکنند که به دشواری میتوان مانع از جلوگیری، شناسایی و مقابله با این ویروس شد. این محققان همچنین در این گزارش که از آمارهای مسافرتهای هوایی برای پیش بینیها خود بهره گرفته اند، عنوان کرده اند که برخی شواهد حاکی از است که ایمنی در مقابل این ویروس قبلاً در برخی از مناطق ایجادشده و همین مساله خطر ابتلا به آن را کاهش داده است.
در همین حال آنان گفته اند که کشورهایی همانند فیلیپین، پاکستان، ویتنام و بنگلادش به دلیل محدود بودن منابع بهداشتی شان، در برابر شیوع زیکا آسیب پذیر هستند.
دکتر کامران خان از بیمارستان سنت میشل تورنتو و یکی از محققان درگیر در این تحقق علمی، در این خصوص گفته است: میزان تاثیر ویروس زیکا بر روی مردم بستگی به توانایی کشورهای آنها در شناسایی این ویروس و پاسخ به شیوع احتمالی آن دارد.
وی میگوید: یافتههای ما میتواند اطلاعات ارزشمندی در خصوص اهمیت زمان تصمیم گیری توسط نهادهای محلی، محلی و بینالمللی در مقابله با ویروس ارایه دهد.
گفته میشود، این ارزیابی اولین درنوع خود در خصوص احتمال انتقال ویروس زیکا در جهان است.
براساس گزارشهای منتشر شده تاکنون یک میلیون و 500 هزار نفر در 55 کشور جهان، به بیماری زیکا که تاکنون روش درمان و یا واکسن خاصی برای مقابله با آن تولید نشده است، مبتلا شده اند.
ویروس «زیکا» از طریق نیش پشه «ادیس» منتقل میشود. افراد مبتلا به ویروس زیکا معمولا دارای نشانههایی مانند تب خفیف، خارش پوست، ورم ملتحمه، درد عضلات و مفاصل، ضعف و سردرد میشوند.این نشانهها معمولا 2 تا 7 روز ادامه مییابند.
ویروس «زیکا» برای نخستین بار در سال 1947 در کشور اوگاندا در گونه ای از میمونها شناسایی شد و نخستین مورد ابتلای انسان به این ویروس در کشور های اوگاندا و تانزانیا گزارش شده است.
شیوع ویروس زیکا در مناطق مختلف در آفریقا، آمریکا خصوصا آمریکای جنوبی، آسیا و اقیانوسیه گزارش شده است.
سازمان جهانی بهداشت، شیوع ویروس «زیکا» را یک حالت اضطراری جهانی اعلام کرده است.