به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما بهمن دانایی رئیس انجمن صنفی کارخانههای قند وشکر تأخیر در واردات شکر را دلیل این گرانی اعلام کرد و گفت: تولید شکر در کشور معادل 2.2 میلیون تن است که امسال یک میلیون و 600 هزار تن آن از تولید داخل تأمین میشود.
وی با اشاره به واردات 400 هزار تنی شکر برای تأمین نیاز بازار تصریح کرد: واردات شکر باید در اردیبهشت اتفاق می افتاد که باران های 40 روزه کشور برزیل در کنار مشکلات واردکنندگان مانع از بارگیری و سبب تأخیر در واردات شکر شد.
این تاخیر سبب تلاطم در بازار شکر شد به نحوی که افزایش قیمت روزانه مصرف کننده را با مشکل مواجه کرد و با بالا رفتن 1500 تومانی قیمت نسبت به قیمت مصوب این کالا، شکر در خرده فروشی ها تا 4500 تومان را هم تجربه کرد. اما پس از 2ماه ورود تولیدات داخلی به بازار و توزیع شکر وارداتی این سیر صعودی تعدیل شد.
گزارش میدانی نشان می دهد قیمت شکر در بازار تهران از حدود 3600 تومان در خرده فروشی و به 2900 تا 2700 تومان در عمده فروشی ها کاهش یافته است که این کاهش قیمت خرده فروشی را نیز تا 3 هزار تومان پایین آورد.
بنکداران مواد غذایی با اشاره به کاهش روزانه قیمت شکر معتقد بودند که بازار شکر رو به تعادل است.
البته بررسی ها در برخی استان ها نشان می دهد هنوز موج کاهش قیمت ها فراگیر نشده است.
خرده فروشان شهرها اصفهان، زنجان و خوزستان هنوز با کمبود شکر در عمده فروشی و قیمت بالای آن در خرده فروشی روبه رو هستند.
علی قنبری مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران هم با اشاره نقش دلالان در افزایش قیمت شکر گفت: با کاهش قیمت شکر دلالانی که شکر را با قیمت بالا خریداری کرده اند از کاهش آن جلوگیری میکنند که این رویه نیز اصلاح میشود و قیمت شکر به نرخ مصوب خواهد رسید.
نرخ مصوب شکر 2520 تومان درب کارخانه ، 2600 تومان در عمده فروشی و کمتر از 3 هزار تومان در خرده فروشیهاست که به نظر می رسد با اوج گرفتن تولید داخل روند نزولی قیمت شکر ادامه یابد و به زودی در نرخ مصوب خود ثابت شود.