براساس گزارش ديسكاروي، اين يافته جديد كه در نشريه بيولوژي لترز منتشر شدهاست، نشان ميدهد دانشمندان ميتوانند وزن مغز هر حيواني را با اندازه گرفتن مدتزمان خميازه آنها محاسبه كنند. اين تكنيك در مورد انسانها نيز كاربرد دارد.
به گفته اندرو گالوپ استاد دانشگاه پرينستون و يكي از بزرگترين متخصصان در زمينه خميازه كه در اين تحقيق با محققان دانشگاه آريزونا همكاري داشتهاست، نه وزن بدن و نه ساختار آناتومي بدن با خميازه ارتباط مستقيمي ندارند زيرا حيواناتي كه جثههاي بزرگتري از انسان دارند، مانند فيلها، گوريلها، شترها و اسبها خميازههاي كوتاهتري نيز دارند.
در اين مطالعه جديد روي مدت خميازه اين جانداران مطالعه شدهاست: موش، موش صحرايي، پوسام، گربه، سگ، جوجهتيغي، ميمون شنلپوش سرسفيد، اسب، گوريل، شامپانزه، فيل آفريقايي و انسان.
دانشمندان علاوه بر كشف ارتباط ميان طول مدت خميازه و وزن مغز دريافتند نخستينيان نسبت به ديگر پستانداران از خميازههاي طولانيتري برخوردارند، شايد به اين دليل كه رفتارهاي متنوعتر و ساختار مغزي پيچيدهتري دارند.
گالوپ ميگويد وزن مغز انسان 1250 تا 1450 گرم است و خميازه كشيدن به جريان خون در مغز كمك كرده و مغز را خنك ميكند و كارايي آن را بهبود ميبخشد.
از ديگر ويژگي خميازهها واگيردار بودن آنها است كه به گفته گالوپ ميتواند باعث افزايش توجه جمعي و هوشياري عمومي شود و به هماهنگي رفتارها كمك كند. يافته جديد درباره ارتباط ميان خميازه و وزن مغز ميتواند به درك بهتر ارتباط ميان خميازه و بيماريهاي عصبي مختلف كمك كند.