به گزارش ايرنا، ماندانا مقصودي ديروز در كارگاه تغيير اقليم، درباره وضعيت بارندگي در كشور اظهار كرد: پيشبينيهاي صورت گرفته نشان ميدهد ميزان بارندگي در كشور در سالهاي 2010تا 2039(1418هجري شمسي) در برخي از نقاط بهويژه در بخشهايي از جنوب غرب شديدا كاهش خواهد يافت و در بخشهايي از جنوبشرق و مركز هم كاهش بارش خواهيم داشت.
مقصودي ادامه داد: ارزيابيهاي تغيير اقليم روي منابع آبي كشور نشان ميدهد كه تا سال 1400در بيشتر نقاط كشور منابع آبي كاهش مييابد. كارشناس مركز هوا و تغيير اقليم سازمان حفاظت محيطزيست افزود: ميزان بارشهاي كمتر از 10ميليمتر نيز در كشور در حال افزايش است كه اين مسئله باعث ميشود روانابها كاهش يابد بنابراين در خاك نفوذ نميكنند و در برخي حوضهها تا 20درصد كاهش روانابها را خواهيم داشت. مقصودي گفت: بررسيها نشان ميدهد آب خليجفارس در بازه زماني 1993تا 2009حدود 4سانتيمتر بالا آمده است.
- تغيير اقليم 60درصد تالابها را خشكاند
كارشناس پروژه تغييرات آب و هوا در سازمان حفاظت محيطزيست ضمن تشريح عوارض و پيامدهاي ناشي از تغيير اقليم در ايران و جهان، از خشك شدن 60درصد از تالابهاي دنيا بر اثر پديده تغيير اقليم خبر داد.
به گزارش ايسنا، مهتاب صادقي حريري در كارگاه آموزشي تغييرات اقليم با اشاره به اينكه اصطلاحات اقليم و آب و هوا با يكديگر متفاوت هستند گفت: weather يا آب و هوا شرايطي است كه در اتمسفر در مدت زمان كوتاه وجود دارد اما Climate يا اقليم، ميانگين پارامترهاي آب و هوايي در مدت زمان طولاني است كه براي تعيين آن استانداردهاي جهاني وجود دارد. براي مثال ميگوييم اقليم ايران خشك و نيمهخشك است.
صادقي ازجمله اثرات ناشي از تغيير اقليم را به هم ريختن اكوسيستمها عنوان كرد و افزود: تغيير اقليم روي تنوع زيستي، زيستگاهها، كشاورزي، آب آشاميدني و مهاجرت تأثير ميگذارد. به گفته وي دانش تغيير اقليم نيز براي برنامهريزيهاي بلندمدت و كوتاهمدت مؤثر خواهد بود. براي مثال در زمينه كشاورزي در كاشت محصولات ميتوانيم از دانش تغيير اقليم استفاده كنيم.