همشهری آنلاین: معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با اشاره به استفاده دست کم ۹۰ درصد از منابع طبیعی موجود کشور برای تامین آب در بخش‌های مختلف، بر لزوم صرفه‌جویی در مصرف، استفاده بهینه از منابع، حرکت به سمت استفاده از منابع جدید آبی و جلوگیری از توسعه سازه‌ای در بخش آب تاکید کرد.

۹۰ درصد ظرفیت‌های طبیعی کشور برای تامین آب مورد استفاده قرار گرفته است

به گزارش ايرنا، "علیرضا دائمی" گفت: وظیفه ذاتی وزارت نیرو تامین آب و برق مورد نیاز جامعه است که در وهله نخست باید با استفاده از منابع طبیعی و ظرفیت‌های موجود کشور تامین شود.

به گفته این مقام مسئول، در بخش آب، تاکنون دست کم 90 درصد ظرفیت‌های موجود طبیعی کشور مورد استفاده قرار گرفته و برای تامین آب استان‌ها و مناطق بحرانی کشور نمی‌توان بیش از این به این منابع دل بست.

وی تصریح کرد: برنامه وزارت نیرو استفاده از آب دریاها، آب‌های نامتعارف (مانند پساب‌های تصفیه شده شهرها و شهرک‌های صنعتی، آب‌های شور، لب شور، زه‌آب‌ها و ... )، مصرف بهینه منابع آبی موجود و کاهش عمومی مصارف آب است.

دائمی یادآوری کرد: امروز هدررفت آب شرب در شبکه‌ها و خطوط انتقال و توزیع آب کشور بیش از 14 درصد است و در صورت استفاده نکردن صحیح از این نعمت الهی، به یقین با بحران مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به بیش‌ترین هدررفت آب در بخش کشاورزی، تاکید کرد: در این بخش نیازمند ارتقای بازدهی مصرف آب، اجرای برنامه‌های کشت عمودی، تغییر الگوی کشت به سمت محصولات کم آب بر و استفاده از شیوه‌های مدرن آبیاری تحت فشار به جای روش‌های سنتی هستیم.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها، سالیانه بین 70 تا 90 میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، در حالی که فقط 10 درصد صرفه‌جویی در مصرف آب این بخش می‌تواند مشکلات موجود را برطرف کند.

وی گفت: مصرف سالیانه آب تهران یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب است و 10 درصد صرفه‌جویی در مصرف آب در پایتخت (به اندازه 120 میلیون مترمکعب) معادل ظرفیت مخزن یک سد نسبتا بزرگ است که با انجام صرفه‌جویی، از اجرای فعالیت‌های سازه‌ای این چنینی بی‌نیاز می‌شویم.

دائمی با تاکید بر کفایت منابع کنونی آبی کشور در صورت استفاده صحیح از منابع موجود، خاطر نشان کرد: با وضعیت موجود دیگر نباید به سدسازی و توسعه سازه‌ای و استفاده بیش‌تر از منابع آب زیرزمینی پرداخت.

وی در پایان بر لزوم استفاده بیش‌تر از آب دریاها در سواحل شمالی و جنوبی کشور با توجه به وجود بیش از دو هزار و 500 کیلومتر مرز دریایی تاکید کرد.

طبق اين گزارش، پیش‌تر "هدایت فهمی" معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفته بود: سهم ایران از شیرین‌سازی آب خلیج فارس و دریای عمان فقط دو درصد است و تادیه حقابه ایران از این محل باید هر چه زودتر در دستور کار قرار گیرد. این مهم جزء حقابه‌های کشور است که باید هر چه زودتر پیگیری شود، زیرا شاید در سال‌های آینده با سختگیرانه‌تر شدن قوانین و مقررات بین‌المللی نتوان این کار را انجام داد.

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در جلسه شورای عالی آب کشور با بیان این که تامین آب شرب مردم سراسر کشور از مهم‌ترین اولویت‌های دولت است، گفته بود، لازم است وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور ظرف دو هفته، پیشنهادات و راهکارهای اجرایی برای حل مشکل تامین آب شرب را در استان‌هایی که با بحران مواجه هستند، تدوین و ارایه کنند.

کد خبر 358790

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha