به گزارش ایرنا، روزنامه دیلیمیل نوشت:تا سال 2020 تقریبا از هر 2 نفر، یک نفر ( 47 درصد) در برهه ای از زندگی خود سرطان خواهند گرفت؛ به این معنی که حتی اگر خود شما به سرطان مبتلا نشوید اما فردی که میشناسید به این بیماری مبتلا خواهد شد.
- آنچه به بيماران مبتلا به سرطان نبايد گفت
بسیاری از گروههای حامی بیماران سرطانی توصیههایی در زمینه صحبت کردن با افراد سرطانی مطرح میکنند؛ در گزارش مرکز درمان سرطان آمریکا به هفت موضوع اشاره کرده که هرگز نباید به دوست و یا فرد مبتلا به سرطان گفت.
- حالت چطوره؟
هرچند که ممکن است گفتن حالت چطوره یک سئوال باملاحظه و دلسوزانه به نظر آید؛ اما پرسش 'حال شما چطوره؟' از یک بیمار سرطانی ممکن است آزار دهنده باشد چرا که بیماران مبتلا به سرطان در پاسخ این پرسش چه باید بگویند؟
- اظهارات بیش ازاندازه خوشبینانه
زمانی که فردی به سرطان مبتلا میشود نیازی به یک فرد دلگرم کننده ندارد. بعلاوه اظهارات نوید بخش مانند 'حال تو خوب میشود' باعث میشود که بیمار در صورت عدم توانایی در حفظ روحیه مثبت خود، احساس گناه کند.
دکتر 'استان گلدبرگ' که در 57 سالگی به سرطان مبتلا شد گفت: خوشبینی کاذب آنچه را که در بدن من در حال رخ دادن بود، بیارزش کرد.
- وزن کم کردی
شوخی با تغییرات فیزیکی فرد مبتلا به سرطان مانند اینکه وزن کم کرده ای، کار امیدوارکننده ای نیست.
- مقایسه با سرطان فرد دیگر
هر سرطان متفاوت است بنابراین حتی اگر عموی شما از این بیماری جان سالم بدر برده است ، ابراز این موضوع کمکی نخواهد کرد.
- شانس آوردی که این بیماری یک نوع بدتر سرطان نیست
اگرچه با ابراز این گفته سعی دارید که بیمار را شاد کنید اما کم اهمیت جلوه دادن سرطان یک فرد، کمکی به ایجاد حس خوب در بیمار نمیکند.
- پرسش درباره پیش آگهی بیماری
صحبت در مورد پیش آگهی سرطان درصوتی که بیمار مایل به همکاری باشد، اشکالی نداره اما درصورتیکه نمیخواهد درباره آن صحبت کند، بهتر است چیزی پرسیده نشود.
- ابراز احساس پریشانی خود
به دوست خود بگویید از اینکه وی به سرطان مبتلا شده است بسیار متاسف هستید اما در این خصوص زیاد ابراز احساسات و یا ناراحتی نکنید.
- به یک فرد مبتلا به سرطان چه باید گفت؟
به گفته دکتر 'گلدبرگ'، مفیدترین روش ارائه کمک مشخص است. نگویید ' بذار ببینم چه کمکی ميتوانم انجام دهم' بلکه بگویید 'میخوام این هفته یک روز برای تو شام درست کنم چه روزی برایت مناسب است؟'
دکتر 'وندی هارپام' که برای مدت بیش از دو دهه یک سرطان عود کننده داشت، موافق است که پیشنهاد کارهای مشخص مانند خرید از سوپر مارکت مفیدترین روش است.
اما بیش از هر چیز، مهمترین کار این است که تنها به حرفهای فرد مبتلا به سرطان گوش داد و صحبت نکرد. برخی اوقات تنها به یک حضور آرام و گوش دادن دلسوزانه نیاز است.