به گزارش ایسنا، دکتر رسول دیناروند در حاشیه نخستین هماندیشی مبارزه با فساد در کالای سلامت درباره میزان قاچاق در کالاهای سلامت گفت: گفت: متاسفانه بیشترین قاچاق در حوزه سلامت مربوط به کالاهای آرایشی و بهداشتی است.
وی با بیان اینکه بازار حوزه سلامت در کشور بدون احتساب بازار غذا 10.5 میلیارد دلار است، ادامه داد: متاسفانه عمده قاچاق بازار سلامت در حوزه آرایشی و بهداشتی است. به طوری که 50 درصد بازار آرایشی و بهداشتی، غیرقانونی و قاچاق است البته در سایر حوزههای سلامت میزان قاچاق کمتر است. به عنوان مثال زیر 5 درصد از بازار دارویی ما قاچاق محسوب میشود.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بحث قاچاق در حوزه سلامت 2 برابر سایر حوزههاست گفت: چراکه قاچاق در این حوزه فقط آسیب اقتصادی ندارد بلکه به سلامت مردم آسیب وارد میکند بنابراین همه دستگاههای نظارتی اعم از سازمان غذا و دارو، تعزیرات و سایر دستگاههای امنیتی و انتظامی باید در این حوزه و برای پیشگیری از قاچاق کمک کنند.
دیناروند، شرایط کنونی کشور را برای برخورد با قاچاق مستعدتر از گذشته دانست و افزود: در گذشته با وجود تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان برخی از کالاها از مسیرهای غیررسمی وارد میشدند، این در حالیست که اکنون این شرایط تغییر کرده و بر این اساس انتظار داریم واردات از مبادی رسمی کشور انجام شود و همچنین کنترل مرزها و گمرکات بهبود یابد.
وی با تاکید بر لزوم بهبود نظارتها برای مقابله با قاچاق گفت: سازمان غذا و دارو نیز سامانه کنترل و اصالت را ایجاد کرده است تا با استفاده از این سامانه و با کمک مردمبتوانیم کالاهای اصلی را از غیراصلی تشخیص بدهیم تا بازار قاچاق در کشور برچیده شود.
رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: آسیبی که از محل قاچاق به کشور وارد میشود، بسیار بالاست به طوری که کنترل ملی و اشتغال را نشانه رفته و به آنها آسیب میرساند.
دیناروند همچنین گفت: براین اساس در حوزه سلامت برآورد میشود که هر 50 هزار دلار قاچاق به یک اشتغال آسیب میزند و در عین حال باید توجه کرد که آسیبی به قاچاق در حوزه سلامت وارد میکند بسیار بالاست.