به گزارش ايرنا، فرهاد سرخوش با اشاره به این که میزان بارندگیها بر اساس آمار رسمی در آذربایجان غربی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 درصد کاهش یافته، افزود: افزایش آب دریاچه ارومیه با شرایط آب و هوایی موجود، نشانگر موفقیت دولت در بحث احیای این دریاچه است.
وی با بیان این که هم اکنون یک میلیارد و 900 میلیون مترمکعب آب در دریاچه ارومیه موجود است، گفت: طبق برنامه، میزان آب دریاچه ارومیه طی 10 سال آینده باید به تراز اکولوژیک برسد و از مرز 14 میلیارد مترمکعب عبور کند.
وی انتقال آب از سد کانی سیب را بزرگترین طرح ستاد احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: این طرح تا پایان سال 1398 شمسی به بهرهبرداری میرسد.
وی با بیان این که، پروژه انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: تاکنون بیش از چهار هزار میلیارد ریال برای اتمام این طرح هزینه شده است.
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با تاکید بر این که تخصیص به موقع اعتبار نقش بسزایی در تسریع روند اتمام طرحهای احیای دریاچه ارومیه دارد، اظهار کرد: زمانبندی احیای دریاچه ارومیه طبق برنامهریزی قبلی پیش رفته است و روند قابل قبولی دارد.
سرخوش همچنین با اشاره به همکاری مناسب دستگاههای اجرایی مرتبط با ستاد احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: همدلی و هماهنگی خاصی در بدنه دولت برای احیای این دریاچه وجود دارد.
طبق اين گزارش، امسال شاهد بارش 74 میلیمتر باران در حوضه ارس، 24 میلیمتر در حوضه دریاچه ارومیه و 24.5 میلیمتر در حوضه آبریز زاب بودیم که به ترتیب نیم درصد، 63 درصد و 73 درصد کمتر از میزان بارش مدت مشابه سال آبی گذشته بوده است.
در کنار بارشهای فصلی، از جمله مهمترین برنامههای احیای دریاچه ارومیه باز شدن سدها و روان شدن آب آنها به سمت دریاچه است که این امر پس از کارشناسیهای ستاد احیا و وزارت نیرو انجام میگیرد و هنوز در این خصوص تصمیمی گرفته نشده است؛ این استان 12 سد دارد و به زودی سدهای کانی سیب و سیلوه نیز به آنها اضافه میشود.