به گزارش وبدا به نقل از ایسنا،دکتر عباس زارع نژاد در واکنش به برخی ادعاها مبنی بر اینکه "در بودجه سال 96 خرج بهداشت و درمان بیشتر از خرج اقتصاد کشور است"، گفت: بنده هم چنین ادعایی و یا این مطلب که "بودجه تمام وزارتخانههای اقتصادی به استثنای وزارت کار کمتر از بودجه وزارت بهداشت و درمان است" را دیده ام. قیاسی که در مورد بودجه وزارت بهداشت در مطلب مذکور ذکر شده است کاملا مع الفارق است. قاعدتا برای اظهار نظر در مورد بودجه کشور باید با ساختار بودجه نویسی آشنا بود. مثلا برای اظهار نظر در مورد خرج اقتصاد کشور باید بدانیم که 756 هزار میلیارد تومان از بودجه کل 1084 میلیارد تومانی کشور مربوط به شرکتهای دولتی ، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت است و علاوه بر این اعتبارات بسیار قابل توجهی هم در بخش خصوصی خرج اقتصاد کشور میشود.
وی در مورد مقایسه بودجه 9900 میلیارد تومانی وزارت بهداشت با بودجه سایر وزارتخانهها نیز اظهار کرد: هم رقم مذکور صحیح نیست و احتمالا حاصل جمع غیر کارشناسی بعضی از ارقام خاص در جداول بودجه است و هم مقایسه به عمل آمده هم اصولا درست و علمی نیست. بعضی وزارتخانهها عمدتا نقش حاکمیتی و تنظیم بازار بر عهده دارند، بعضی دیگر قسمت عمده و قریب به اتفاق امور مربوط به خود را از طریق شرکتهای دولتی ارائه میکنند که در بودجه وزارتخانه مربوطه لحاظ نمیشود و بعضی وزارتخانهها نظیر وزارت بهداشت وظیفه ارائه خدمت را هم بر عهده دارند به عنوان مثال 80 درصد موارد بستری کشور در بخش دولتی انجام میشود و بنابراین هزینههای مربوطه هم در بودجه این گونه وزارتخانهها لحاظ میشود.
دکتر زارع نژاد با بیان اینکه وزارت بهداشت از اظهار نظر و انتقاد از عملکرد خود استقبال میکند، اضافه کرد: در حالی که اعتبارات دولتی سلامت نسبت به درآمد ناخالص ملی در صورت تخصیص کامل اعتبارات به 2.8 درصد میرسد که به طور معنی داری از 6 درصد متوسط جهانی پایینتر است و حتی معادل کشورهای با درآمد متوسط و متوسط به بالا نیست، ادعاهای این چنینی به اقتصاد کشور و به سلامت مردم کمکی نمیکند و ممکن است در صورت عدم دقت سیاستگزاران و افکار عمومی تاثیر منفی و عکس هم بر جا بگذارد.