همشهری آنلاین: استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: گل فشان پیرگل شهرستان خاش، جاذبه‌های طبیعی زیبایی را در منطقه فراهم آورده است.

به گزارش ايسنا، غلامرضا نوری بیان داشت: گل افشان پیرگل در پهنه‌ای با وسعت تقریبی 7 هکتار در منطقه‌ای با خاک‌های زرد رنگ و عاری از هر گونه پوشش گیاهی قرار گرفته است.

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان وبلوچستان افزود: در قسمت بالای تپه ماهورها تعداد زیادی مخروط قدیمی و خاموش وجود دارد که بعد از چند سال فعالیت، دهانه آنها مسدود شده و دهانه جدیدی به وجود آورده است.

به گفته نوری جنس رسوبات حاصل از گل فشان رس و مارن است و گل‌های آن تازه، رنگی تیره تا خاکستری به خود گرفته‌اند.

نوری بیان کرد: رسوبات این گل فشان پس از خشک شدن رنگی روشن پیدا کرده و رنگ زرد را به معرض نمایش می‌گذارند.

فرماندار خاش نیز در این رابطه گفت: گل فشان پیرگل شهرستان خاش، جاذبه‌های طبیعی زیبایی را در منطقه فراهم آورده است.

چاکرزهی نداشتن راه مناسب و معرفی ناکافی گل فشان پیرگل را از معضلات عمده در جذب گردشگران عنوان کرد.

وی بیان کرد: برای دسترسی به گل فشان پیرگل که در 90 کیلومتری جنوب خاش قرار دارد باید فاصله ۳۰ کیلومتر جاده خاکی نامناسب و بی‌کیفیت را با هزار درد و مشقت تحمل کرد.

چاکرزهی تصریح کرد: اگر به این منطقه مانند گل فشان تنگ واقع در حوالی چابهار، آب گرم بزمان و ... توجه می‌شد، بسیاری از مردم استان و کشور می‌توانستند از خواص فراوان آن بهره ببرند.

نماینده علی دولت در خاش گفت: پیر گل یکی از جاذبه‌های دینی و مهم شهرستان خاش است و می‌تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان سیستان و بلوچستان به شمار آید، اما باید راه دسترسی خوب و امکانات لازم برای گردشگران مهیا شود تا گردشگران برای مراجعه به آنجا با مشکلی مواجه نشوند.