به گزارش مهر، یکی از مواد تشکیلدهنده کیسههای پلاستیک کنونی پلیاتیلن است که از سوختهای فسیلی به دست میآید و به محیط زیست آسیب میرساند.
اما ماده جدیدی که مهندسان علوم زیستی دانشگاه ناتینگهام با همکاری دانشگاه نیل مصر ساختهاند، از پوست میگو تهیه میشود و خطری برای محیط زیست ندارد.
در حقیقت این ماده نه تنها برای محیط زیست ضرر ندارد بلکه از مواد دور ریز استفاده میکند و به نوعی چرخه استفاده از محصولات طبیعی را طولانیتر میکند.
این در حالی است که در کشوری مانند مصر کیسههای پلاستیکی خطر بزرگی برای محیط زیست هستند زیرا علاوه بر آن که بازیافت آنها مشکل است، یکی از دلایل مهم آلودگی آب نیز به حساب میآیند. از سوی دیگر ساخت پلاستیک از گیاهان نیز در این کشور چندان کارآمد نیست زیرا در مصر بیشتر محصولات کشاورزی، مواد غذایی و پنبه است.
در همین راستا مهندسان علوم زیستی از ماده چیتوسان استفاده کردند که یک پلیمر به دست آمده از میگو است و در این کشور دورریز زیادی دارد.
چیتوسان از پوسته میگو ساخته میشود که در محلول اسید فرآوری میشود تا کلسیم کربنات آن از بین برود. سپس در محلول آلکالی قرار میگیرد تا پلیمر حاصل را به شکل ورقه ورقه در بیاورد. این ورقهها را میتوان با روشهای کارخانهای به فیلمهای پلاستیکی تبدیل کرد.
از این ماده در بستهبندی مواد غذایی و همچنین صنایع دارویی استفاده میشود زیرا نه تنها طبیعی است بلکه ویژگیهای آنتی میکروبال و آنتی باکتریال نیز دارد. علاوه بر آن اکسیژن را هم جذب میکند.
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۰
همشهری آنلاین: گروهی از مهندسان علوم زیستی در مصر با استفاده از پوسته میگو مادهای جایگزین برای تولید کیسههای پلاستیکی ساختهاند.