به گزارش ایرنا، بنا به اعلام فائو، میانگین شاخص قیمت محصولات غذایی اصلی در سال 2016 با 1.5 درصد کاهش نسبت به سال پیش از آن به 161.5رسید.
برداشت خوب و چشمانداز روشن اقلام اصلی غلات موجب کاهش تاثیر عواملی شد که شاخص قیمت فائو را به طرف بالا سوق میدادند که از جمله آن میتوان به کاهش تولید شکر و روغن پالم در مناطق استوایی که به اثرات سوء پدیده ال نینو برمیگردد، اشاره کرد.
میانگین شاخص یاد شده در دسامبر 2016(آذر-دی) گذشته تقریبا در سطح 172 ایستاد که در مقایسه با ماه نوامبر (آبان-آذر) تغییر چندانی نداشت.
قیمت غلات در سال 2016 با روند یکنواختی کاهش یافت و نسبت به سال 2015 و نیز اوج قیمت در سال 2011 به ترتیب 9.6 و 39 درصد پایین آمد.
همزمان، قیمت شکر و روغنهای گیاهی در سال 2016 در مقایسه با سال پیش از آن به ترتیب 34.2 و 11.4 درصد افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، شاخص مواد غذایی فائو یک شاخص تجاری وزنی است که قیمت پنج گروه محصولات غذایی شامل غلات، روغنهای گیاهی، لبنیات، گوشت و شکر را در طول زمان ثبت میکند.