همشهری آنلاین: سازمان خاروبار و کشاورزی ملل متحد(فائو) اعلام کرد: میانگین جهانی قیمت مواد غذایی در اولین ماه سال جاری میلادی به بالاترین رقم در دو سال اخیر رسید و این روند احتمالا تداوم خواهد یافت.

مهر به نقل از رویترز نوشت: فائو اعلام کرد، قیمت جهانی مواد غذایی در ماه ژانویه سال جاری میلادی به بالاترین رقم در دو سال اخیر رسید و انتظار می‌رود که این روند با سیر افزایشی و نیز بی‌ثباتی بیشتری در سال ۲۰۱۷ میلادی روبرو شود.

شاخص ارزیابی ماهانه بهای مواد غذایی در ژانویه نشان می‌دهد که تغییر قیمت در سبد غلات، دانه‌های روغنی، لبنیات، گوشت و شکر با میانگین رشد ۱۷۳.۸ واحد، بیشترین رقم از فوریه سال ۲۰۱۵ میلادی را تجربه کرد.

البته به گفته عبدالرضا عباسیان، کارشناس ارشد اقتصادی فائو، یکی از دلایل افزایش قیمت جهانی مواد غذایی به نگرانی‌ها از سیاست‌های اقتصادی «دونالد ترامپ» در منطقه آمریکای شمالی برمی‌گردد که احتمالا تداوم بیشتر بی‌ثباتی در بهای مواد غذایی را در پی‌خواهد داشت.

وی تصریح کرد: بلاتکلیفی در اقتصاد جهانی در حال ایجاد مشکلاتی برای بازارهای بین‌المللی است، برای مثال مکزیک که غله خود را از آمریکا تامین می‌کرد در حال حاضر با مسائل بوجود آمده میان آمریکا و مکزیک، برای تامین غله خود با ابهام روبرو است.

عباسیان خاطرنشان کرد: رابطه میان روسیه و اوکراین که بعنوان صادرکنندگان بزرگ غلات محسوب می‌شوند می‌تواند تاثیرگذار باشد و منجر به افزایش بهای مواد غذایی و نیز بی‌ثباتی بیشتر قیمت آن در سال جاری میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۶ میلادی شود.

کارشناس ارشد اقتصادی فائو گفت: « ۹.۹ درصد افزایش بهای شکر در ماه ژانویه به دلیل کاهش عرضه این محصول توسط برزیل، هند و تایلند است که احتمالا این روند ادامه داشته باشد.»

البته فائو پیش‌بینی خود از تولید غلات جهانی را در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی به ۲ میلیارد و ۵۹۲ میلیون تن افزایش داده که این رقم بیش از مجموع برداشت گندم در استرالیا و روسیه است.

کد خبر 360927

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha