به گزارش فارس، مرجان اسداللهی، در سیزدهمین کنگره بین المللی صرع در مورد تغذیه مبتلایان به صرع اظهارداشت: از طریق رژیم کتوژنیک میتوان تا حدودی بیماری صرع را کنترل کرد زیرا این نوع رژیم با افزایش میزان چربی در غذا و کاهش کربوهیدرات باعث تولید ماده کتون در بدن شده و به کنترل تشنجها کمک میکند.
وی با اشاره به این که این رژیم برای کودکان موثرتر از بزرگسالان است، افزود: البته این رژیم باید حتماً تحت نظر پزشک متخصص انجام گیرد و خود درمانی میتواند اثرات سوئی برای بیماران به همراه داشته باشد.
متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه استفاده از رژیم کتوژنیک گاهی مواقع میتواند تا 50 درصد حملات صرع را کاهش دهد، اضافه کرد: در قدیم معتقد بودند که مصرف غذاهای متمایل به سردی همچون ماهی و ماست و ترشیجات میتواند احتمال بروز حملات صرع را افزایش دهد که این مسئله پایه و اساس علمی ندارد.
اسداللهی بیان داشت: بیماران مبتلا به صرع اصولاً ممنوعیت غذایی نداشته و در انجام ورزشها نیز میتوانند با رعایت نکات ایمنی و مطلع کردن مربی و دوستان خود از بیماری صرع خود، ورزش کنند اما اگر تشنج کنترل نشده دارند بهتر است از انجام ورزشهایی مانند کوهنوردی، شنا، دوچرخه و اسبسواری پرهیز کرده و ورزشهای امنتری را انتخاب کنند.
این فلوشیب صرع گفت: بیماران مبتلا به صرع در صورتی که تمایل به رانندگی و موتورسواری دارند حداقل باید 6 ماه حملات تشنج نداشته باشند لذا کنترل این بیماری و حملات صرع بسیار حائز اهمیت است.
وی اضافه کرد: دلایل مختلفی همچون ضربه به سر، وراثت، تومورهای مغزی، آبسههای مغزی و خونریزی مغزی میتواند سبب بروز این بیماری شود.
اسداللهی گفت: زنانی که مبتلا به صرع بوده و قصد بارداری دارند حتماً باید نسبت به کنترل حملات صرع اقدام کرده و حداکثر 9 ماه قبل از بارداری یا باید بدون تشنج بوده و یا حداکثر یک تشنج داشته باشند چرا که تشنج مادر برای جنین ضرر دارد.
این فلوشیب صرع گفت: همهی انواع داروهای ضد تشنج برای زنان باردار مبتلا به صرع مناسب نیستند. بنابراین بهتر است برخی داروهای ضد تشنج استفاده نشوند و انواع مناسب این داروها با حداقل دوز موثر با تجویز پزشک مصرف شود زیرا در غیر این صورت و استفاده ی نادرست از دارو، ممکن است بهرهی هوشی جنین کاهش یافته و یا ممکن است شکاف کام یا لب را به همراه داشته باشد.