او پس از انتشار آهنگسازی هایی روی آثار نظامی گنجوی و سعدی، آهنگسازی روی آثار خیام را با ۳۴ خواننده و ۴۵ نوازنده ایرانی منتشر کرده است.
پیمان سلطانی ضمن اعلام این خبر به همشهریآنلاین گفت: در خیامخوانی به جز نوازندگان ارکستر فیلارمونیک ارمنستان، چهل و پنج نوازنده ایرانی، سی و پنج خواننده معاصر و چهل مجری هنری با من همراه بودهاند که در دو لوح فشرده از سوی موسسه رهگذر هفت اقلیم منتشر شده است.
سلطانی که پیش از این نظامیخوانی با عنوان «گفت و شنید» و سعدیخوانی با عنوان «وَشتَن» را منتشر ساخته بود از پروژههای آینده خود با عنوان«رودکیخوانی» و «ابوسعیدخوانی» یاد کرد و درباره مجموعه خیامخوانی گفت:«خیام خوانی ترکیب جامعی است از آواز و خوانش رباعیات عمر خیام و اجرای دو اثر موسیقایی که برای ارکستر سمفونیک و ارکستر سازهای ملی نوشته شده است. این اثر با نگاهی به حکیم عمر خیامِ فیلسوف و خیامِ شاعر آفریده شده است. من در انتخاب ۵۵ رباعی این مجموعه نسخههای گوناگونی چون ادوارد فیتز جرالد، آرتور کریستن سن، ابوالقاسم اعتصام زاده، صادق هدایت، محمد علی فروغی، قاسم غنی، علامه قزوینی، جلال الدین همایی، احمد شاملو، حسن دانشفر، جهانگیر منصور، فردین مهاجر شیروانی، حسن شایگان، نسا حمزه زاده و غلامحسین مراقبی را بازبینی و مقابله کردهام.
از این میان ۳۴ رباعی توسط خوانندگان موسیقی ایرانی، به همراهی یک ساز در فرم آواز دستگاهی اجرا شده است. دو ارکستر از کشور ارمنستان و ایران نیز به اجرای دو قطعه «خیام هست و نیست» و «خیام ترانهها» پرداختهاند و در نتیجه هر اجرا کنندهای در این مجموعه، خود، خیامی دیگر شده است.
وی درباره دلیل انتخاب ۳۴ خواننده مختلف برای این اثر گفت:بیتردید شاعران بسیاری در سرودن این هزار و اندی رباعی نقش داشتهاند که اشعار خویش را به دلایلی بیشمار به او نسبت دادهاند و برای خوانندگان، خیامی را به تصویر کشیدهاند با افکاری گوناگون و نگاهی متفاوت. تعداد بیشمار این رباعیسرایان مرا بر آن داشت تا ۳۴ آوازخوان را برای بیان افکار و لحنهای مختلف برگزینم که هر یک جامه ای نو و دیگرگون از خیام بر تن کردهاند.
سلطانی زیباییهای نهفته در رباعیات خیام و آنچه منسوب به اوست را تحسینبرانگیز خواند و گفت:اگر چه در مواردی با تفکرات خیام فیلسوف هم خوانی ندارد، چنان تحسین برانگیز و تاثیرگذارند که مخاطب را مبهوت و شیفته خود میسازند. تعداد رباعیات منسوب به او بسیار زیاد است و مشکل میتوان گزیدهای در خور تفکرات خیام منجم، ریاضیدان، فیلسوف و شاعر برگزید. از این رو آنچه در این اثر میشنوید تنها نمایانگر بخشی از خیام بزرگ است.»
به گزارش همشهریآنلاین آلبوم خیامخوانی در قالب دو لوح فشرده با عنوانهای «خیام هست و نیست» و «خیام ترانهها» به آهنگسازی پیمان سلطانی و همراهی ارکستر فیلارمونیک ارمنستان منتشر شده که بهرنگ آزاده ویلن، علیرضا اسلام بولچی سنتور، آتنا مستعان اشتیاقی ویولنسل، حسام اینانلو کمانچه، آزاده امیری تار، حمیدرضا آفریده قیچک آلتو، سهراب برهمندی ویولا، سیاوش برهانی کمانچه، میلاد پرصبر تار، سیاوش پور فضلی تار، سجادپورقناد سه تار، مهدی تیموری نی، حسین جباری فرد سه تار، علی جعفری پویان ویلن، مرتضی نیکزاد سه تار، علیرضا دریایی کمانچه، فرهاد رجبی راد سه تار، مهدی رستمی سه تار، رابعه زند قانون، کیوان ساکت تار و سه تار، پویا سرایی سنتور، پیمان سلطانی تار، امیر شریفی تار، حمید شاهسوند رباب، عباس شایق نی، وحید طارمی تار، مهیار طریحی سنتور، هوشمند عبادی نی، بابک غسالی بربت و عود، میثم کشاورز ملکی تار و بم تار، امین گلستانی عود، سهیل مخبری کمانچه، محمد علی مرآتی کمانچه، حسین مرشد پور تمبک، شروین مستشاری سه تار، آزاد میرزا پور تار، کاوه معتمدیان کمانچه، شهرام منظمی سنتور، علی نجف پور تار و علی نجفی ملکی نی به عنوان نوازنده در آن حضور دارند.
همچنین خوانندگان زیر که عمدتا از نسل فعال خوانندگان موسیقی آوازی ایران هستند در این اجرا خوانشگری کردهاند:
امیر اثنی عشری، سعید ادیب، محمدعلی احدی، پوریا اخواص، مهدی امامی، اسحاق انور، رامین بحیرایی، سروش بخشش، وحید تاج، فاضل جمشیدی، عباس حبیبیان، غفار ذابح، غلامرضا رضایی، رسول رهو، سینا سرلک، مهیار شادُروان، رضا شیخ محمدی، محسن شیرازی، رضا طیبی، مجتبی عسگری، سالار عقیلی، حسین علیشاپور، حامد کاظمی، همایون کاظمی، داریوش کاکاوند، اشکان کمانگری، مهدی مبتقا، محمد محضری، عبدالرضا معماریان، محمد مقدس، محمد میرزایی، مصطفی نجمی، علیرضا وکیلیمنش و علی یاریپور.
در کنار آن آثاری از هنرهای تجسمی شامل نقاشی، خوشنویسی و عکس از هنرمندانی چون مهدی اکبری، یارتا یاران، رضا همتی راد، آرش معصومی، محمد مثنوی، احمد ابوطالبیان، اسرافیل شیرچی، محمد میرزایی، رضا شیخ محمدی، علی قرطاسی و احمد مازادی ضمیمه این آلبوم است.خوانش اشعار نیز توسط پیمان سلطانی انجام شده است.نشر دوم این مجموعه چند ماه دیگر به همراه کتابی نفیس از رباعیات خیام به سه زبان در یک بسته شکیل به همراه دو لوح فشرده انتشار مییابد.
مراسم رونمایی از آلبوم «خیام خوانی» ساعت ۱۷ روز جمعه ۲۰ اسفند ماه در تالار فرخی یزدی باغ موزه قصر تهران برگزار میشود.