به گزارش خبرنگار مهر، شکربرگ یا «استویا» یک شیرین کننده ۱۰۰ درصد طبیعی است که طبق مطالعه جدید میتواند با تحریک پروتئین تنظیم کننده انسولین، جایگزین مناسبی برای قند باشد.
دکتر «کنراد فیلیپارت» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه لوون بلژیک، در این باره میگوید: آزمایشات ما نشان دادهاند که مولفههای فعال عصاره استویا موسوم به «استویوزید» و «استویول» موجب تحریک کانال آهن TRPM۵ میشوند.
وی در ادامه میافزاید: پروتئینهای موسوم به کانالهای آهن نوعی مسیر میکروسکوپی هستند که از طریق آنها ذرات کوچک باردار وارد سلول شده و از آن خارج میشوند. این کانالها در پشت بسیاری از فرآیندهای بدن قرار دارند.
پروتئین TRPM۵ همچنین به ما در تشخیص طعم تلخ، شیرین و ملس کمک میکند.
پروتئین TRPM۵ نه تنها به طعم خوب غذاها کمک میکند بلکه این اطمینان را ایجاد میکند که لوزالمعده بعد از غذاخوردن، انسولین کافی تولید مینماید.
انسولین مادهای ضروری برای حفظ میزان گلوکز در سطح سالم است. همچنین از گلوکز اضافی برای تولید انرژی استفاده کرده و برای پیشگیری از قندخون بالا و ابتلا به دیابت نوع۲ لازم است.
محققان عنوان میکنند هنوز باید تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شود اما دانشمندان امیدوارند این یافتهها بتوانند به ایجاد درمان جدیدی برای دیابت با استفاده از شکربرگ منتهی شوند. این تحقیقات بر روی موشها انجام شده و لازم است یافتهها در مورد انسان هم تکرار شود.
آزمایشهای کلینیکی نشان دادند که استویا میتواند به تعادل قند خون کمک کند. به همین دلیل مصرف این گیاه و عصاره آن در بسیاری از کشورها به عنوان یک داروی واقعی برای بیمارانی که از دیابت و هایپوگلیسمیا رنج میبرند پیشنهاد میشود. بومیان پاراگوئه بطور متداول از استویا همراه با چای برای تنظیم قند خون استفاده میکنند. مطالعات نشان دادند که میزان قند خون با مصرف استویا تنظیم و درمان میشود و اگر میزان قند خون نرمال باشد، شکر برگ در کاهش آن بی تأثیر است.