محققان طی بررسیهای خود نشان دادند که مصرف روزانه زعفران در غذا به تولید سلولهای حساس چشمی، که برای دید ضروری هستند، کمک میکند.
به گزارش تایم آو ایندیا، مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان میدهد که یک رژیم غذایی حاوی زعفران میتواند از چشمها در برابر آسیبهای ناشی از نور درخشان خورشید محافظت کرده و پیشرفت بیماریهای ژنتیکی مانند التهاب رنگدانهها را کند نماید.
این محققان همچنین دریافتند زعفران تاثیر مفیدی در افراد مبتلا به تخریب ماکولای چشم وابسته به سن دارد که شایعترین علت نابینایی در کهنسالی است.
دانشمندان اکنون در حال آزمایشهای بالینی بر روی افراد مبتلا به تخریب ماکولا وابسته به سن هستند.
سیلویا بیستی مجری این تحقیقات از دانشگاه لا آکویلا میگوید:" به نظر میرسد زعفران خاصیتهایی در حفاظت از بینایی دارد.
وی افزود: اکنون تلاش داریم سازوکار آن را دریابیم، اما ظاهرا زعفران مانع از مرگ سلولی میشود.
زعفران ویژگیهای آنتی اکسیدانی زیادی دارد.
همچنین به نظر میرسد این ماده ژنهای اسید چرب غشای سلولی را تنظیم میکند و همین امر موجب انعطافپذیری سلولهای بینایی میشود.
منبع:تبيان