به گزارش مهر، مطالعات قبلی اثبات کرده اند مصرف بیش از اندازه زیاد فروکتوز در بروز قندخون بالا و بیماریهای مزمن نظیر چاقی نقش دارند. اما هیچ وقت مشخص نشده بود که آیا فروکتوز در مغز تولید میشود یا از جریان خون عبور میکند.
جانیس هوانگ، پژوهشگر ارشد این مطالعه از دانشگاه یل آمریکا، میگوید: «در این مطالعه ما برای اولین بار نشان دادیم که فروکتوز در مغز انسان قابل تولید است.»
طبق این مطالعه، غلظت بالای فروکتوز در مغز ناشی از یک شیوه متابولیک موسوم به مسیر پلی اُل است که گلوکز را تبدیل به فروکتوز میکند.
هوانگ در ادامه میافزاید: «با نشان دادن اینکه فروکتوز در مغز تنها ناشی از مصرف فروکتوز در رژیم غذایی نیست بلکه فروکتوز میتواند از هر نوع قندی که خورده میشود ایجاد شود. این موضوع، بُعد دیگری را به فهم ما از تاثیرات فروکتوز بر مغز میافزاید.»
گلوکز در مغز، پیام سیری را ارسال میکند اما در مورد فروکتوز این اتفاق نمیافتد. تبدیل گلوکز به فروکتوز در سایر نقاط بدن نیز اتفاق میافتد. این مسیر پلی اُل، ممکن است مکانیسم دیگری باشد که قندخون بالا عوارض جانبی آن است.
در این مطالعه، تیم تحقیق به هشت فرد سالم و لاغر در طول فواصل چهار ساعتی گلوکز تزریق کردند و غلظت آن در مغز و خون شرکت کنندگان اندازه گیری میشد.
نتایج نشان داد میزان فروکتوز مغزی به شکل قابل توجهی در واکنش به تزریق گلوکز افزایش یافت، درحالیکه تغییرات کمی از لحاظ میزان فروکتوز در خون مشاهده شد.