به گزارش همشهری آنلاین نویسنده این کتاب دكتر مارك زيمرمن، استاد روانپزشكي و رفتار انساني دانشگاه براون، مدير بخش روانپزشكي بيمارستان رود ايزلند، بيمارستان ميرمام است.
به نوشته مترجم که خود دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی دانشگاه سانفرانسیسکوی کالیفرنیاست، اين كتاب به روانشناس و روانپزشك كمك مي كند تا گام به كام با طرح سوالات متناسب به مشاهدات باليني و پاسخ هاي بيمار و يا مراجع سوالات بعدي پرسيده شود و راهنماي خوبي براي تشخيص اختلال و رسيدن به طرح درمان براي روانشناس است. ضمن اينكه بيمار/ مراجع با پاسخ به سوالات متناسب با شرايط روحي خود بهتر از اوضاع روحياش اگاه ميشود و همكاري بيشتري براي ادامه درمان و يا جلسات درمان خواهد كرد.
در مقدمه همچنین آمده است: نوع سوالات و مصاحبه باليني كه روانشناس در جلسه درمان مطرح مي كند نقش بسيار مهمي در ايجاد رابطه درماني موفق بين درمانگر و مراجع دارد.
سوالات كتاب به گونهاي طراحي شده است كه در مواردي كه مراجع پاسخش بله و يا خير باشد نوع سوالات تغيير پيدا ميكند و روانشناس مسير مصاحبه باليني را بر اساس پاسخ بعدي كه مراجع ميدهد، پيش ميبرد.نوع سوال درمانگر از مراجع ميتواند از مقاومت مراجع در جلسه درمان بكاهد و اين كتاب با طرح سوالات بر اساس پاسخ مراجع نه تنها از مقاومت بيمار در جلسه درمان ميكاهد بلكه منجر به تشويق مراجع براي صحبت و طرح مشكل او ميشود.
كتاب شامل ٩ بخش است كه بخش اول ان فهرستي از ارزيابي كامل اختلالات رواني است و بخش دوم ان نيز به طور مختصر به چكونگي شروع ارزيابي اختلالات رواني اختصاص دارد. همچنين بخشهاي ٣،٤،٥ شامل سوالاتي درباره ارزيابي اختلالات شايع دوران كودكي و جواني و اختلالات شخصيتي است.
نویسنده در بخش ٦ كتاب به توصيف ومعاينه وضعيت روحي و رواني پرداخته و طرح كلي استانداردی برای ساماندهی و ارايه شفاهي ان داده است. در بخش ٧ كتاب حاضر عنوان و واژه نامه اصلاحات رايج رواني آمده است. دو بخش نهايي كتاب شامل مصاحبه كوتاه رواني و ارزيابي عملكرد رواني اجتماعي است.
راهنمای ارزیابی مصاحبه بالینی DSM5 / مولف:مارک زیمرمن/مترجم:مریم جباری/ ناشر:انتشارات دانژه چاپ اول ۱۳۹۵/ ۱۷۰۰۰ تومان/ ۲۵۲ صفحه.