به گزارش مهر، ازدیاد روزافزون جمعیت و توسعه فزاینده فنآوری، محیط زیست انسان را در معرض آلودگیها و عوامل مخاطرهآمیز محیطی بسیاری قرار داده که یکی از آنها آلودگی صوتی است.
مدیر مطالعات و برنامهریزی خدمات شهری و محیط زیست مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران گفت: طی قرن اخیر، همگام با پیشرفت تکنولوژی و تولید اقسام مختلف وسایل حملونقل و اقلام متنوع صنعتی، میزان تولید صدای ناخواسته و آلودگی صوتی به سرعت افزایش یافته و اثرات زیانباری بر بهداشت روانی شهروندان داشته است؛ بهطوری که سازمان بهداشت جهانی (WHO) آلودگی صوتی در شهرهای بزرگ را به عنوان سومین نوع آلودگیهای خطرناک بعد از آلودگی آب و هوا معرفی میکند.
وی عنوان کرد: علیرغم حساسیت موضوع و اهمیت پرداختن به عوارض ناشی از مواجهه با سطوح غیرمجاز صدا، فقدان یک مطالعه جامع با تأکید بر مشخص نمودن اثرات جسمی و روحی ناشی از آلودگی صوتی در شهر تهران احساس میشود؛ و این در حالی است که ازدحام جمعیت و حجم بالای ترافیک در این شهر پرتراکم، شدت آلودگی صوتی شهر تهران را در وضعیت بحران قرار داده است.
رضا بصیری افزود: بدیهی است که این میزان از آلودگی میتواند موجب بروز بیماریهای متعدد جسمی و روحی در میان شهروندان گردد و نتیجه آنکه توجه به این معضل و کنترل آن را بیش از پیش ضروری میسازد؛ لذا لازم است در یک مطالعه جامع و تمام شمول و با تأکید بر عوارض آلودگی صوتی در شهر تهران، تأثیر آن بر سلامت جسم و بهداشت روانی شهروندان به دقت مورد بررسی قرار گرفته و پس از شناسایی ابعاد مختلف آن، با آگاهیرسانی صحیح به آحاد جامعه، از طریق کنترل منابع انتشار و کاهش مواجهه با این منابع، در جهت کاهش این عوارض گام برداشت.
گفتنی است مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران با توجه به اهمیت موضوع، و وفق بند نهم مصوبه 2115 شورای اسلامی شهر تهران، فرایند عقد قرارداد مطالعهای در خصوص بررسی اپیدمیولوژیک تأثیر آلودگی صوتی بر سلامت جسم و بهداشت روانی شهروندان را در دستور کار خود دارد. در این پژوهش میزان تأثیرات آلودگی صوتی بر سلامت جسم از جمله افزایش بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت، وزوز گوش، فشار خون، اختلال در مکالمه، افت شنوایی، خستگی، روند پیری، سردرد، حوادث کار و دردهای عصبی و نیز تأثیرات آلودگی صوتی بر بهداشت روحی-روانی شهروندان از جمله افزایش اختلال خواب، آزار صوتی، استرس، سلامت عمومی، خشونت و تأثیرات اجتماعی مورد مطالعه قرار خواهد گرفت.
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۳
همشهری آنلاین: مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران مطالعهای در خصوص بررسی اپیدمیولوژیک تأثیر آلودگی صوتی بر سلامت جسم و بهداشت روانی شهروندان را در دستور کار خود دارد.