به گزارش ایسنا، متخصصان در آمریکا نشان دادهاند این ایده که شستن دست با آب گرم بیش از شستن با آب سرد در از میان بردن میکروبها موثر است، صحت ندارد.
در این مطالعه که نتیجه آن در نشریه "حفاظت از مواد غذایی" منتشر شده، ۲۰ نفر شرکت داشتند و مشخص شد که میزان میکروبزدایی از دست با استفاده از آب در دمای ١٥ درجه سانتیگراد مانند استفاده از آب با دمای ٣٨ درجه است.
تاثیر اصلی این مطالعه این است که رستورانها دیگر ملزم نیستند برای شستن دست، آب گرم در اختیار مشتریان بگذارند و این به معنی کاهش هزینه گرم کردن آب است.
در انجام این مطالعه، گروهی از متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه "راتگرز" در صدد برآمدند در مورد این باور عمومی که آب ولرم یا گرم فایده بیشتری در نظافت دارد تحقیق کنند. توصیه سازمانهای بهداشتی آمریکا نیز کمابیش با این باور همسو بوده است.
به این ترتیب از ۲۰ نفر داوطلب خواسته شد هر کدام دستهایشان را ۲۰ بار با آب در دماهای ١٥، ٢٦ و ٣٨ درجه سانتیگراد همراه با مقادیر متفاوت صابون - از نیم تا ٢ میلیمتر - بشویند. پیش از هر بار شستشو، دستهای این افراد به میکروبهای غیرمضر آغشته میشد.
نتیجه آزمایشها نشان داد که میزان از میان رفتن میکروبها با تغییر در دمای آب و میزان صابون مورد استفاده ارتباطی ندارد.
به گزارش بیبیسی، سرپرست این برنامه گفته است که وقتی مردم دست خودشان را با آب گرم میشویند احساس بهتری دارند اما از نظر میکروبزدایی، دمای آبی که مورد استفاده قرار میدهند عملا بی تاثیر است.
البته پژوهشگرانی که این مطالعه را انجام دادهاند میپذیرند که این تحقیق فاقد دامنه و عمق کافی بوده و برای یافتن بهترین راه زدودن باکتریهای مضر از دست به بررسی بیشتری نیاز است.
سازمان بیمه درمانی انگلیس به مردم توصیه میکند که دست خود را با آب سرد یا گرم، هر کدام که ترجیح میدهند، بشویند اما تاکید دارد که باید مقدار کافی صابون به کار ببرند و زمان شستن دست هم حداقل ۲۰ ثانیه باشد. همچنین مالیدن دستها به نحوی که تمامی سطح آنها شسته شود مهم است.