به گزارش هلثدی دانشمندان در دانشگاه راتگرز در نیوجرسی که این پژوهش را انجام دادند، دریافتند که آب سرد به همان اندازه آب داغ در همراهی با صابون در زدودن باکتریهای زیانبار و سایر میکروبها از دست تأثیربخش است. به گفته این پژوهشگران آنچه اهمیت بیشتری دارد این است که مالیدن صابون به دستها را برای دستکم ۱۰ ثانیه است.
دانلد شافنر، متخصص علوم غذایی در این دانشگاه و یکی از این پژوهشگران دراینباره گفت: «افراد هنگام شستن دستهایشان باید احساس راحتی کنند، اما تا آنجایی که موضوع تأثیربخشی مطرح است، این بررسی نشان میدهد که دمای آب مورداستفاده اهمیتی ندارد.»
البته به گفته شافنر، استفاده از آب سرد نسبت به آب گرم یا داغ باعث صرفهجویی در انرژی میشود.
او گفت:«همچنین ما دریافتیم که شستن دست حتی برای ۱۰ ثانیه بهطور قابلتوجهی باکتریها را از دست میزداید.»
این پژوهشگران در این بررسی دستهای ۲۱ فرد داوطلب را برای چندین بار در طول شش ماه با میزانهای بالایی از یک باکتری بیضرر آلوده کرده بودند. از این افراد خواسته شده بود تا دستهایشان را با آب با دمای ۱۵.۵ درجه، ۲۶ درجه یا ۳۸ درجه سلسیوس بشویند.
میزان صابون مورداستفاده تأثیری بر یافتهها نداشت. البته این پژوهشگران متذکر شدند که بررسی بیشتری موردنیاز است تا معلوم شود چقدر مقدار صابون و چه نوعی از آن برای زدودن میکروبهای بالقوه زیانبار موردنیاز است.