به گزارش ایرنا به نقل از مدیکال ساینس، این اولین باریست که اثر طولانی مدت فتالات روی کودکان مورد بررسی قرار گرفته است.
فتالات یک گروه از مواد شیمیایی خانگی است که در بسیاری از لوازم خانگی از جمله اسباببازیهای پلاستیکی، شامپو و مصالح ساختمانی وجود دارد و عملکرد غدد درونریز را مختل میکند. بیماریهای مربوط به تیروئید در زنان شایعتر از مردان است؛ به همین دلیل محققان تاثیر این مواد روی کودکان دختر را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند ارتباط مستقیمی بین مصرف این مواد و اختلال در عملکرد تیروئید وجود دارد.
مطالعات قبلی نشان داد که قرارگرفتن مادر باردار در معرض فتالات، احتمال کاهش بهره هوشی کودک در سن هفت سالگی را افزایش میدهد و علاوه بر آن بر توانایی ذهنی و حرکتی مغز موثر است. افزایش احتمال ابتلا به آسم نیز یکی دیگر از عوارض این مواد شیمیایی است.
تیروئید غده ای کوچک در ناحیه گردن و مسئول ترشح دو هورمون مهم T3 و T4 است. هورمونهای ترشح شده توسط تیروئید توسط جریان خون در سراسر بدن حرکت میکنند و وظایف مهمی چون متابولیسم بدن را کنترل میکنند.
تیروئید کنترل کننده رشد و توسعه مغز است. این هورمون بر عملکرد تمام اعضای بدن از جمله قلب، مغز، عضلات و پوست تاثیر میگذارد. متابولیسم نقش موثری در دمای بدن، ضربان قلب و نحوه سوزاندن کالری دارد. اگر میزان هورمون تیروئید کافی نباشد، بدن انرژی کمتری تولید میکند و به اصطلاح سوخت و ساز بدن تنبل میشود.
نتایج این مطالعه در نشریه Environment International منتشر شده است.