همزمان با نشست رياض روزنامه عكاظ عربستان خبري منتشر كرد كه شايد در انبوه خبرهاي ملاقاتهاي ترامپ در رياض و قراردادهاي نجومي او با سعوديها به چشم نيامد. براساس ادعاي اين روزنامه كه شبكه سعودي العربيه هم آن را با آب و تاب بازنشر كرد، همزمان كه امير قطر براي حضور در نشست رياض به عربستان رفته بود، محمد بنعبدالرحمن آلثاني وزير خارجه اين كشور در بغداد درحال مذاكره با يك ايراني بود، به ادعاي رسانههاي سعودي، آن ايراني كسي نبود جز سردار قاسم سليماني!
نام اين سردار ايراني كه به يك تابو براي سعوديها و آمريكاييها تبديل شده، يكبار ديگر بعد از تغييرات داخلي در جنبش حماس و انتخاب اسماعيل هنيه بهعنوان مسئول سياسي اين تشكيلات مطرح شده بود، فرمانده سپاه قدس در اقدامي كمسابقه، به هنيه پيام علني فرستاد، لازم به يادآوري است كه حماس كه بهعنوان يك تشكل اخواني روابط انكارناپذيري با قطر داشته پس از تحولات سوريه دفتر خود را از دمشق به دوحه انتقال داد.
شواهد نشان ميدهد تحولات پشتپردهاي بين تهران و دوحه در رابطه با مسائل منطقهاي رخ داده كه شاهد اين گزاره هم مشاركت مصر در طرح سعوديها براي قطع رابطه با كشور قطر است.در نهايت يك بمب رسانهاي به باز شدن زخم كهنه نارضايتي قطريها از قرارگرفتن زير سايه برادر ناتني يعني آلسعود انجاميد؛ 2هفته قبل خبرگزاري قطر اظهاراتي را به نقل از امير اين كشور منتشر كرد كه شيخ تميم بنحمد آلثاني در اين اظهارات از اهميت نقش ايران در منطقه گفته و بهنوعي درافتادن با قدرتي همچون ايران را احمقانه توصيف كرده بود.
اين اظهارنظر تكذيب شد اما تكذيبي خلاف واقعيات موجود، چون ساعاتي بعد از اين اخبار، امير قطر با رئيسجمهور ايران تماس گرفت و گفت دستور فوري به مقامات اين كشور براي افزايش بدون محدوديت روابط با ايران را داده است. همه اين مسائل را اگر در كنار اتهامات دولتهاي عربستان، امارات و بحرين به قطر قرار دهيم محوريت ايران در وقوع اين بحران بيش از پيش آشكار ميشود چون اين سه كشور علنا حمايت دوحه از گروههاي مورد حمايت ايران در بحرين، يمن و ساير كشورها را علت اصلي قطع رابطه با قطر اعلام كردهاند.
آنچه در پايان قابل اشاره است اينكه برنده اصلي اين زلزله سياسي در جهان عرب، رويكردهاي ايران در قبال سوريه، يمن و بحرين است. به بيان ديگر سياست صبر و مداراي ايران در قبال تحولات منطقه در حال جواب دادن است.