مهندس محسن فرهادی افزود: واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و شیرینیهای مختص به ماه مبارک رمضان تحت نظارت و کنترل تیمهای بهداشت محیط هستند.
اين مقام مسئول گفت: برخی اخبار و فیلمهای منتشر شده در صفحات مجازی دست بدست ميشوند که بعضا بی اساس هستند.
او افزود: متاسفانه اظهار نظرهای غیر کارشناسی در مورد حلیمهای آغشته از پنبه و الیاف باعث انتشار این نوع اخبار شده است.
فرهادي گفت: با توجه به بررسیهای میدانی و رسیدگی به شکایات مردمی سامانه بهداشت 190 مشخص شد به علت پخت طولانی گوشت در حلیم، رشتههای کلاژن ( که از قسمتهای تشکیل شده گوشت است ) باقی میماند و در اثر ترکیب با گلوتن و دیگر قندهای موجود در گندم تولید بافت پنبه مانند ميكند و پس از شستشو خاصیت الاستیسیته مانند پیدا میکند که در این رابطه نمونه برداریهای متعدد صورت گرفته و به آزمایشگاه ارسال شده است.
او تاكيد كرد: نمیتوان از پشت دوربین صحت یا سقم برخی اخبار را تشخیص داد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: از ابتدای ماه مبارک رمضان تیمهای سیار بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور وظیفه نظارت و کنترل از کلیه واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی به خصوص از واحدهای صنفی عرضه کننده آش و حلیم و غذاهای محلی و شیرینیهای مختص ماه مبارک رمضان از جمله زولبیا و بامیه را بر عهده دارند.
فرهادي خاطر نشان کرد: امسال با دستگاههای پرتابل سنجش تمام مواد غذایی در سطح عرضه کنترل شده است و در صورت لزوم مداخلات به منظور تامین سلامت روزه داران اعمال ميشود.
او وجود پنبه و پشم دام در حلیم به مصرف کنندگان را تاييد نكرد اما به مردم توصیه كرد: آش و حلیم مصرفی خود را از واحدهای صنفی مجاز و دارای پروانه کسب تحت پوشش اتحادیه ذیربط تهیه و از خریداری مواد غذایی از دستفروشان خودداری كنند.
فرهادي از مردم خواست درصورت داشتن شکایت بهداشتی با سامانه بهداشت ۱۹۰ به طورشبانه روزی تماس بگیرند.