به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، ارتباط میان سیگار کشیدن و خطر ابتلا به 'آرتریت روماتوئید' (RA) در تحقیقات مشخص شده است، اما این مطالعه جدید برای اولین بار نشان میدهد که خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید در سیگاریهایی که در دوران کودکی در معرض دود سیگار قرار داشتند، به اندازه قابل توجهی افزایش مییابد.
آرتریت روماتوئید (Rheumatoid arthritis) یا روماتیسم مفصلی یک بیماری سیستمیک و مزمن است. شیوع آن در جهان حدود یک درصد است و معمولا در سنین میانسالی و در دهههای اول-سوم تا پنجم بروز مینماید و در زنان شایعتر است.
مطالعه جدید که در کنگره سالانه روماتولوژی اروپا در اسپانیا ارائه شد، ضمن تایید ارتباط میان سیگار کشیدن و خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید، برای اولین بار نشان میدهد که خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید در سیگاریهایی که در سالهای اول دوران کودکی در معرض دود سیگار قرار گرفته باشند، به اندازه چشمگیری افزایش دارد.
'رافائل سرور' از دانشگاه بیمارستانهای سوت پاریس در فرانسه گفت: مطالعه ما بر اهمیت اجتناب از حضور در هر گونه محیط دخانی در دوران کودکی به ویژه در افرادی که سابقه خانوادگی آرتریت روماتوئید دارند، تاکید میکند.
به گفته محققان، آرتریت روماتوئید شایعترین بیماری التهابی مزمن مفصلی است که حدود 0.5 تا یک درصد از عموم مردم را مبتلا میکند و باعث تخریب پیشرونده مفاصل، ناتوانی و کاهش امید به زندگی میشود.
مطالعه دیگری نیز مشخص کرد که سیگار کشیدن با پیشرفت مضاعف آسیب ساختاری به ستون فقرات در بیماران مبتلا به اسپوندیلیت انکیلوزان (AS)، یک نوع آرتریت (ورم مفاصل) که ستون فقرات را تحت تاثیر قرار میدهد، ارتباط دارد.
محققان برای آنالیز تاثیر سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود سیگار بر میزان خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید، تعداد زیادی از داوطلبان زن را که در فاصله زمانی میان سال های 1925 و 1950 متولد شده بودند، به ترتیب از سال 1990 مورد پیگیری قرار دادند.
نتیجه این بود که قرار گرفتن در معرض دود سیگار در دوران کودکی، ارتباط میان خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید و گرایش به سیگار کشیدن در بزرگسالی را افزایش داد.