کارشناسان اقتصادی وزارت دارایی آلمان، ضرر کاهش روابط اقتصادی با ایران را برای این کشور تا سال ۲۰۰۸، رقمی بالغ بر ۸۰۰ میلیون یورو پیشبینی میکنند.
اشپیگل در گزارشی مینویسد، در صورتی که نام بانک ملی ایران که بخش بزرگی از تجارت خارجی آلمان با تهران از طریق آن صورت میگیرد، با فشار آمریکا در لیست تحریمها قرار گیرد، این امر در میان مدت برای دولت آلمان، به معنای کسری بودجهای بیش از ۲ میلیارد یورو خواهد بود.
به نوشته اشپیگل در صورت اصرار بر ادامه تحریمها، شرکتهای آلمانی که در ایران فعالیت دارند، دیگر قادر به بازپرداخت وام خود به دولت نخواهند بود. دولت آلمان با دادن وامهای ویژه به شرکتهای سرمایهگذار و صادرکننده به خارج، در صورت سرباز زدن شریک تجاری آنها از خرید محصول و یا پرداخت پول، پرداخت ضرر به این شرکتها را تضمین میکند.
اشپیگل با استناد به محاسبات وزارت دارایی آلمان مینویسد که کسری بودجه ناشی از کاهش روابط اقتصادی آلمان و ایران، برای دولت آلمان، تنها در سال ۲۰۰۸ تا ۸۰۰ میلیون یورو خواهد رسید.
کاهش ۱۸ درصدی صادرات آلمان به ایران
آمریکا ماههاست که در مناقشه بر سر برنامه هستهای ایران، خواستار افزایش فشارهای اقتصادی کشورهای اروپایی بر جمهوری اسلامی است. بر پایهی گزارش اشپیگل، آلمان هم اکنون روابط اقتصادی خود را با ایران بسیار محدود کرده است. صادرات آلمان به ایران در نیمه نخست سال ۲۰۰۷ تا ۱۸ درصد کاهش یافته است.
پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به همراه آلمان هفتههاست که بر سر تصویب تحریمهای تازه علیه ایران بحث میکنند.