به گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی با بیان این که کمبود پرستار ناشی از اشتباهات و محدودیتها در پذیرش دانشجو در این رشته در گذشته است، افزود: افزود: در سال ۹۲ ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی ۲ برابر ظرفیت پذیرش در رشته پرستاری بوده و با اجرای برنامه تحول سلامت ظرفیت رشته پرستاری افزایش یافت و ظرفیت بیمارستانها و آموزشهای دانشگاهی مبتنی بر بیمارستان را بالا بردیم.
وي با تاکید بر این که کمبود پرستار در کشور جدی است، گفت: در حاضر در بیمارستانهای کشور با کمبود حداقل ۱۰۰ هزار نفری نیروی پرستار مواجه هستیم که اگر با معیارهای بالاتری کمبود نیروی پرستار را بسنجیم این تعداد بیشتر خواهد شد.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که اکثر پرستاران در بخش دولتی بخصوص در شهر تهران به دلیل کمبود نیروی پرستار مجبور به اضافه کار اجباری هستند، افزود: طی ده سال گذشته میزان متقاضیان آزمون استخدامی پرستاری در آگهیهای استخدام پرستار در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران حدود ۵۰ درصد و یا کمتر از این میزان بوده است.
حریرچی با بیان این که کمبود پرستار ناشی از اشتباهات و محدودیتها در پذیرش دانشجو در این رشته در گذشته است، افزود: افزود: در سال ۹۲ ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی ۲ برابر ظرفیت پذیرش در رشته پرستاری بوده و با اجرای برنامه تحول سلامت ظرفیت رشته پرستاری افزایش یافت و ظرفیت بیمارستانها و آموزشهای دانشگاهی مبتنی بر بیمارستان را بالا بردیم.
وی افزود: در حال حاضر به جای نیروی بازنشسته پرستار نیروی جدید استخدام نشده است و در خواست استفاده از دانشجوی طرحی رشته پرستاری را دادیم و برای پرستارانی که در مرخصی زایمان هستند هم نیرو در خواست کردیم.
حریرچی در خصوص تربیت پرستاران بیمارستانی، گفت: پرستاران بیمارستانی جز پرستاران دانشگاهی ما هستند که از طریق کنکور پذیرفته میشوند و آموزش آنها براساس اصول علمی است.
وی افزود: بر اساس آیین نامه ای که اخیرا در این باره ابلاغ شده است از فضای کلاسی در بیمارستانهای بزرگ و معتبر کشور برای آموزش آکادمیک پرستاری بر اساس برنامه درسی دانشگاهی و زیر نظر دانشکده ها و بورد پرستاری استفاده میشود و امسال 1400 دانشجوی پرستاری از طریق کنکور در بیمارستانهای بزرگ کشور جذب میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه بر لزوم تامین و اصلاح فرایندها و زیر ساختهای لازم در خصوص حذف دفترچه درمان، تاکید کرد و گفت: در حال حاضر در روستاها بهورز و پزشک خانواده روستایی و نظام ارجاع داریم ولی یک سوم مراجعه روستاییان به پزشک خارج از نظام ارجاع صورت میگیرد و در مراجعات اولیه به پزشک متخصص مراجعه میکنند، بنابر این ثبت این موارد نیاز به زیر ساخت دارد که البته یکی از دستاوردهای ما بعد از برنامه تحول سلامت ثبت پرونده الکترونیک سلامت در سامانه سیب است.
وی با اشاره به ثبت اطلاعات سلامت 64 میلیون و ۱۴۵ هزار و ۹۵۰ نفر در پرونده الکترونیک سلامت، گفت: از این تعداد افراد ۱۸ میلیون و ۲۳۶ مورد ارجاع از سطح یک داشتیم و ۱۱۱ هزار و ۶۴۶ نفر کاربر اعم از پزشک، مراقب سلامت و کارورز در حال فعالیت در این خصوص هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که ثبت اطلاعات سلامت در تهران مشکل است، گفت: از آنجا که سالیان سال مردم مستقیم به پزشک مراجعه کرده اند و به مراکز بهداشتی و درمانی تنها در موارد دریافت واکسن مراجعه داشته اند به همین دلیل در ثبت پرونده سلامت آنها به صورت الکترونیکی مشکل داریم.
وی با بیان این که در اکثر مناطق روستایی، حاشیه شهر و شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر پوشش بالای ۸۰ درصدی در ثبت الکترونیک سلامت وجود دارد، افزود: امیدوارم تا انتهای این دولت و یا تا پایان سال برای همه افراد پرونده الکترونیک سلامت ایجاد شود.
حریرچی با بیان این که وزارت بهداشت یکسری خطوط قرمز و اهداف متعالی دارد، گفت: اجرای بستههای طرح تحول سلامت، خط قرمز ما است و میخواهیم که به بهترین شکل ممکن به مردم ارائه خدمت داشته باشیم.
حریرچی در پاسخ به سوالی در خصوص اعتراضهایی که در برخی دانشگاههای علوم پزشکی از جمله قزوین درباره پیامدهای بدهی بیمهها به وجود آمده است، توضیح داد: خط قرمز وزارت بهداشت عدول از بستههای طرح تحول سلامت است و به مردم اطمینان میدهیم، تحت هیچ شرایطی به عقب بر نمیگردیم و خدمات بستههای تحول سلامت در حوزه بهداشت و درمان با قدرت به مردم ارائه خواهد شد.
قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت در خصوص اعتراضات اخیر پاتولوژیستها نیز گفت: سیاستهای وزارت بهداشت مبتنی بر موازین قانونی است، گروههای مختلف حق دارند که نظرات کارشناسی خود را اعلام کنند و بهتر است نظرات به نفع سلامت مردم، ارتقا سطح علمی باشد و چنانچه به نفع منافع مالی و صنفی باشد بازهم از این نظرات استقبال میکنیم و آنها میتوانند خواستههای خود را در قالبهای مختلف مثل نامه نگاری، مجامع عمومی و یا جلسه مطرح کنند اما اگر این مسائل موجب اختلال در خدمت رسانی به مردم شود از طریق موازین قانونی برخورد میکنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره بیماری تب کریمه کنگو نیز گفت: تاکنون 79 نفر در کشور به این بیماری مبتلا شده اند و پنج نفر نیز بر اثر این بیماری فوت کردهاند اما وضعیت کاملا عادی و مانند سالهای گذشته است و جای هیچ نگرانی نیست.
وی گفت: افرادی در فضای مجازی با انتشار اخبار نادرست و کذب مردم را نگران میکنند و مثلا از ورود این بیماری به تهران سخن میگویند که بارها تکذیب شده است.
حریرچی با بیان این که ممکن است، انتشار این اخبار نادرست موجب کاهش مصرف گوشت و جگر و مواد پروتئینی در بین مردم شود و از جهت دیگری خطراتی را برای سلامت مردم داشته باشد، افزود: البته این، موضوعی است که برخی افراد دست اندرکار در صنوف مرتبط با تولید و توزیع گوشت اعلام کردهاند و وزارت بهداشت در این مورد سنجشی انجام نداده است.
وی افزود: در مورد گوشت و سایر مواد پروتئینی مرتبط توصیه وزارت بهداشت این است که از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه شود و پس از خریداری حداقل 24 ساعت در یخچال نگهداری شود، در این صورت مصرف آن خطری ندارند و البته مردم باید توجه داشته باشند که از تماس مستقیم با دام به خصوص تماس با خون و ترشحات دامی خودداری کنند.
قائم مقام وزارت بهداشت با تاکید بر این که رسانهها در پیگیری و انتشار اخبار باید اولویتها را در نظر بگیرند، گفت : دیابت که بیش از 10 درصد جامعه به نوعی با آن درگیر هستند یا چاقی و اضافه وزن که بیش از 50 درصد جامعه را درگیر کرده است به اندازه بیماری تب کریمه کنگو که فقط 79 نفر مبتلا داشته و فقط 5 نفر بر اثر این بیماری از بین رفتهاند، اولویت رسانهها نیست.
حریرچی در ادامه، در خصوص ادامه تبلیغات مضر سلامت در صدا و سیما گفت: مطابق ماده 48 قانون الحاق موادی به قانون اصلاح بخشی از مقرارت دولتی و بند ج ماده 7 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه، هر گونه تبلیغ خدمات و کالاها در رسانهها باید بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد باشد و انتشار هر گونه تبلیغ خلاف آن ممنوع است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در گذشته مواردی از انتشار تبلیغات مضر سلامت در صدا و سیما وجود داشته که تذکر دادیم و همکاری مناسبی انجام شد و از این پس نیز نظارت خواهیم داشت و اگر موردی باشد، تذکر میدهیم.