آمارها حاكي از اين است كه مجموع مالياتهاي مستقيم در سال ٩٥ با 15درصد افزايش نسبت به سال قبل از آن، معادل ۴۹ هزار ميليارد تومان بوده و سهم آن در كل درآمدهاي مالياتي معادل ۴۸درصد برآورد شده است. بهگزارش ايسنا، در گروه مالياتهاي مستقيم، ماليات اشخاص حقوقي در سال ۹۵ معادل ۳۱ هزار و ۷۰۰ ميليارد تومان بوده كه سهم ۳۱.۳ درصدي از كل درآمد مالياتي را بهخود اختصاص داده است. درآمد اشخاص حقوقي در سال ۹۵ معادل ۱۰ درصد نسبت به سال ۹۴ افزايش يافته است.
همچنين ماليات بر درآمد در سال۹۵ معادل ۱۴ هزار و ۹۰۰ميليارد تومان است كه سهم آن در كل درآمدهاي مالياتي معادل ۱۴درصد بوده و نسبت به سال گذشته ۲۷درصد افزايش يافته است. ماليات بر ثروت نيز معادل 2هزار و ۶۰۰ ميليارد تومان اخذ شده است و سهم آن در كل درآمدهاي مالياتي معادل ۲.۶ درصد بوده است. گفتني است ماليات بر ثروت نيز نسبت به سال گذشته ۱۰درصد رشد داشته است.
براساس اطلاعات منتشر شده، مجموع مالياتهاي غيرمستقيم در سال۹۵ معادل ۵۲هزار ميليارد تومان بوده است كه سهم ۵۱درصدي از كل مالياتهاي اخذ شده را بهخود اختصاص داده و نسبت به سال قبل از آن ۴۳.۸درصد رشد داشته است.
در اين گروه ماليات بر واردات هم در سال۹۵ معادل ۱۸هزار و ۲۰۰ميليارد تومان اخذ شده است كه سهم ۱۸درصدي از كل ماليات اخذ شده را ثبت كرده است. گفتني است ماليات اين بخش نسبت به سالگذشته ۵۸درصد رشد داشته است. در ميان گروههاي مربوط به ماليات، ماليات بر واردات خودرو، معادل 2هزار و ۶۶۰ ميليارد تومان بوده است كه سهم ۲.۶ درصدي از ماليات كل را برعهده داشت. اين بخش نسبت به سال گذشته با رشد ۶۰ درصدي روبهرو شده است.
ماليات بر كالاها و خدمات نيز در سال ۹۵ معادل ۳۳ هزار ميليارد تومان بوده كه سهم ۳۳ درصدي را در كل درآمدهاي مالياتي بهخود اختصاص داده است. ماليات اين گروه نيز نسبت به سال گذشته ۳۶.۹درصد افزايش يافته است. همچنين در سال٩٥ حدود ٢٢هزار ميليارد تومان ماليات بر ارزش افزوده أخذ شده است كه سهم آن در درآمد مالياتي ٢٢درصد بوده و نسبت به سال گذشته ١٣.٩درصد رشد كرده است. به گزارش همشهري، در متن لايحه بودجه سال گذشته، 101هزار ميليارد تومان درآمد ماليات پيشبيني شده بوده كه سهم 38درصدي از كل بودجه را شامل ميشد.