به گزارش مهر، تازهترین آییننامه پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس مختص دانشگاه علوم پزشکی تهران در شصت و ششمین جلسخ تصویب شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی تصویب شد.
هدف از این نوع پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی تهران، جذب دانشآموختگان مقطع کارشناسی با توانمندیهای بالا در رشته پزشکی به منظور ارتقای سطح دانشآموختگان این رشته و افزایش انگیزش در فراگیران دوره دکتری عمومی پزشکی است.
بر اساس ماده یک این آییننامه، شرایط ورود به دوره بر این اساس است:
۱- افراد واجد شرایط عمومی تحصیل رایگان در جمهوری اسلامی ایران باشند.
۲- افراد دانشآموخته مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته یکی از رشتههای گروههای آزمایشی علوم تجربی و علوم ریاضی و فنی باشند.
۳- حداکثر سن در زمان ثبتنام آزمون ۲۵ سال تمام است. مدت زمان سربازی و طرح نیروی انسانی به حداکثر سن اضافه میشود.
۴- معدل کل دیپلم افراد باید ۱۸ و بالاتر باشد. در موارد اعلام نمره به شکل الفبایی نمره الف قابل قبول است.
۵- معدل مقطع کارشناسی افراد ۱۶ و بالاتر باشد.
دانشجویان مشمول آییننامه استعدادهای درخشان در رشتههای مورد پذیرش و برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی از بند ۴ و ۵ شرایط ورود به دوره معاف هستند.
۶- داوطلبان باید واجد مدرک زبان انگلیسی مطابق جدول آییننامه باشند. ارائه مدرک زبان انگلیسی جهت شرکت در مرحله دوم (مصاحبه و ارزیابی فراشناختی) الزامی است. در غیر این صورت از شرکت داوطلب در مرحله دوم جلوگیری میشود.
۷- قبولی در آزمون چند مرحلهای پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دارندگان مدالهای طلای المپیادهای دانشآموزی از آزمون کتبی معاف هستند و بدون شرکت در آزمون کتبی صرفا با شرکت در آزمون مصاحبه و ارزیابی فراشناختی مورد ارزیابی قرار میگیرند و دارندگان مدالهای نقره و برنز این رشتهها باید در آزمون کتبی شرکت کنند و حداقل ۹۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در آزمون کتبی را احراز کنند. (کسب حداقل نمره حدنصاب آزمون کتبی الزامی است.)
- شیوه برگزاری آزمون ورودی
آزمون ورودی از دو آزمون کتبی (آزمون شبه MCAT در سطح کاربردی و با سنجش مفاهیم حل مسئله، تفکر انتقادی، دانش علوم طبیعی، رفتاری و اجتماعی و اصول لازم جهت تحصیل در رشته پزشکی) و مصاحبه و ارزیابیهای فراشناختی تشکیل میشود.
آزمون کتبی هم حد نصابی و هم رقابتی است. از بین کسانی که حد نصاب قبولی را آوردهاند حداکثر تا دو برابر تعداد پذیرش، از بالاترین نمرات برای ورود به مرحله مصاحبه و ارزیابیهای فراشناختی دعوت میشوند. حداقل حد نصاب آزمون کتبی ۵۰ درصد کل نمره است.
در مرحله مصاحبه و ارزیابیهای فراشناختی نیز داوطلب باید حداقل ۵۰ درصد نمره را کسب کند تا وارد رقابت و ارزیابی نهایی شود.
مصاحبه و ارزیابیهای فراشناختی شامل بررسی تواناییهای فراشناختی و تفکر انتقادی است که با استفاده از ابزارهایی نظیر مصاحبه ساختارمند و پرسشنامههای استاندارد و غیره انجام میگیرد.
جزئیات محتوا و شیوه برگزاری آزمون پس از تصویب در شورای آموزشی دانشگاه ۶ ماه قبل از آزمون به اطلاع داوطلبان میرسد.
پذیرش نهایی حداکثر به تعداد نصف پذیرفتهشدگان آزمون کتبی است.
پذیرفتهشدگان نهایی به دوره پزشکی عمومی وارد میشوند و واحدهای گذرانده شده در مقطع قبلی، مطابق آیین نامههای مربوطه بررسی و در صورت پذیرفته شدن، افراد از گذراندن آنها معاف میشوند.
دانشجوی پذیرفته شده از مقطع کارشناسی در سایر موارد تابع برنامه آموزشی و آییننامه آموزشی دوره دکتری عمومی پزشکی مصوب شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی است.