به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه محققان دانشگاه ووهان چین نشان میدهد عصاره چای سبز موسوم به (EGCG) دندانها را در مقابل فرسودگی، مسواک زدن سفت و خشن، و پیشگیری از تشکیل بیوفیلمهای دندانی مقاوم میکند.
هنگامی که لایههای محافظ دندان ساییده میشوند، یک بافت استخوانی به نام دنتین پدیدار میشود.
این بافت شامل مجاری توخالی میکروسکوپی است که در صورت پدیدارشدن، اجازه میدهد مایعات گرم و سرد و مواد غذایی در تماس با پایانههای عصبی دندانها قرار گرفته و موجب درد شوند. دنتین بدون محافظ هم در برابر ایجاد کرم خوردگی اسیبپذیر است.
کوی هوانگ، سرپرست تیم تحقیق، و همکارانش همزمان درصدد برطرف کردن این حساسیت و مقابله با باکتریها برآمدند. آنها از نانوهیدروکسی آپاتیت و EGCG استفاده کردند که نشان داده شده است برای مبارزه با «استرپتوکوک موتان»ها، که بیوفیلمهایی را ایجاد کرده که باعث کرم خوردگی میشوند، موثر هستند.
این ترکیبات با نانوذرات سیلیسیم معدنی که در مقابل اسید و سایش مقاوم هستند، ترکیب شدند. آنها نوشیدنیها را روی دندانهای عقل کشیده شده آزمایش کردند و متوجه شدند که این فرمول مجاری دنتین را میبندد.