به گزارش ايرنا، ایرج عربي افزود: ممکن است بیماری شرایط درمانش در کشور فراهم نباشد که در این صورت راهکارهای مختلفی وجود دارد؛ یا جانبازان به خارج از کشور اعزام میشوند یا پزشکان متخصص و فوق تخصص برای درمان آنها به ایران دعوت میشوند.
وی اظهار داشت: بنیادشهید در حقیقت توجه به موضوع سلامت و ارائه خدمات به ایثارگران را در قالب یک هرم سلامتی انجام میدهد تا خدمات مناسب درمانی به ایثارگران و خانوادههای شهدا ارائه شود.
عربی ادامه داد: این هرم سلامتی از خدمات عمومی شروع و تا خدمات اختصاصی ادامه مییابد، حتی برای ایثارگران و جانبازان خدمات فوق تخصصی در صورت نیاز ارائه میشود.
وی درباره بیمه پایه تکمیلی براساس قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، نیز گفت: این بیمه برای همه ایثارگران است و جانبازان پنج درصد به بالا و تمام خانواده شهدا و ایثارگران در سراسر کشور را شامل میشود.
مدیرکل درمان بنیادشهید اضافه کرد: همچنین در بحث دارو و تجهیزات پزشکی خیلی از خدمات در قالب بیمه پیش بینی شده است و اقلام مورد نیاز ایثارگران تهیه و در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه اعتبار موردنیاز این طرح تامین شده است، اظهار داشت: به همین منظور هر ایثارگری که نیازمند دریافت این تجهیزات بوده یا هست میتواند از این خدمت نیز بهره مند شوند.
عربی ادامه داد: تمامی ایثارگرانی که مشمول تخفیف دائمی تجهیزات مانند ویلچر، لوازم بهداشتی و مصرفی هستند، مشمول این طرح میشوند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین برخی از ایثارگران و یا والدین شهدا نیازمند ارائه خدمات روزانه مانند تخت یا تشک مواج هستند، که این موارد نیز در اختیار آنها قرار میگیرد.
- اعزام به خارج برخی از جانبازان
مدیرکل درمان بنیادشهید همچنین درباره اعزام برخی از جانبازان به خارج از کشور نیز گفت: در یک گروه از جانبازان که شرایط ارائه خدمات درمانی به آنها در کشور وجود ندارد، طبق شورای عالی پزشکی به خارج از کشور اعزام میشوند.
وی تصریح کرد: همچنین در برخی از موارد برای ارائه بهتر خدمات درمانی به جانبازان و ایثارگران، از تیمهای پزشکی خارج از کشور برای سفر به ایران دعوت میشود که در قالب تیمهای کاری متشکل از متخصصان داخلی و خارج از کشور به ایثارگران خدمات میدهند و در کنار آن کنفرانسهای علمی برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در برخی موارد نیز برای ارائه خدمات مطلوب تر به ایثارگران تجهیزات به کشور وارد شده است و در این زمینه وزارت بهداشت و گمرک نیز با بنیادشهید همکاری لازم را تاکنون داشته اند.
مدیرکل درمان بنیادشهید ادامه داد: همچنین برای سهولت در خرید تجهیزات موردنیاز ایثارگران، بحث نقدی کردن خدمات بخاطر مشکلات بودجه ای که قول هم داده شده این مشکلات حل شود، انجام شده است.
وی با بیان اینکه برخی از تجهیزات را نقدی کرده ایم، افزود: به عنوان نمونه، عصا، عینک نابینایی و سمعکی که ایثارگران نیاز دارند پول نقد در اختیارشان قرار داده میشود و خود این افراد آن را تهیه میکنند.
عربی اضافه کرد: بنیادشهید دخالتی در این موضوع ندارد و هزینه این تجهیزات به حساب آنها واریز میشود.
- اعتراض ایثارگران به درصدهای جانبازی رسیدگی میشود
عربی در ادامه به تشکیل کمیسیونهای پزشکی در تمامی استانهای کشور نیز اشاره کرد و گفت: این کمیسیون در استانها در حال برگزاری است و پزشکان آموزش دیده به استانها اعزام میشوند تا به درخواستها و اعتراض ایثارگران درباره درصدهای جانبازی رسیدگی کنند.
وی تصریح کرد: ممکن است برخی از جانبازان به درصد جانبازی خودشان اعتراض داشته باشند که این موارد به صورت ویژه رسیدگی میشود البته در برخی از موارد جانبازی با پنج درصد به کمیسیون پزشکی میآید و دوباره همان پنج درصد برای آنها لحاظ میشود ولی یکسری از اعتراضات آنها بجاست و ممکن است پس از بررسی درصد جانبازی آنها تغییر کند.
براساس آمار بنیادشهید، تعداد جانبازان زیر 25 درصد 331 هزار و 555 تن، جانبازان 25 درصد و بالاتر 233 هزار و 267 تن، جانبازان 50 تا 69 درصد 25 هزار و 481 و جانبازان بالای 70 درصد حدود 9 هزار و 688 است؛ ضمن اینکه حدود هفت هزار جانباز اعصاب و روان شدید در کشور بسر میبرند. همچنین حدود 230 هزار شهید تقدیم انقلاب شده است.