این در حالی است که آنگ سان سوچی، رهبر ميانمار روز سهشنبه 28 شهريور در نخستین سخنرانی خود خطاب به مردم میانمار از زمان آغاز دور جدید خشونتها علیه اقلیت مسلمان در این کشور "سوءاستفادههای حقوق بشری" در ایالت راخین علیه مسلمانان را محکوم کرد و وعده داد که ناقضان حقوق بشر مجازات خواهند شد.
سوچی در مصاحبه با رادیو آسیای آزاد در پاسخ به اینکه آیا موضعی آسانگیرانه در قبال ارتش میانمار در پیش گرفته است، گفت: ما هرگز موضعمان را تغییر ندادهایم. هدف ما از همان ابتدا آشتی ملی بوده است، ما هرگز از خود ارتش انتقاد نکردهایم بلکه تنها منتقد اقدامهايش هستیم و ممکن است با این نوع اعمال مخالف باشیم.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، او همچنین به تلاش ناموفقش در پارلمان برای تغییر قانون اساسی نگاشته شده از سوی نظامیان که جلوی ریاست جمهوری رسمی خود را گرفته اشاره کرد.
سوچی ادامه داد: ما به تلاشهایمان برای رقم زدن تغییر در داخل پارلمان ادامه خواهیم داد. من پیش از این نیز قاطعانه کنار ارتش میانمار ایستادهام و همچنین نیز این کار را انجام خواهم داد.
این در حالی است که گزارش شد رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا بعد از سخنرانی روز سهشنبه سوچی که در آن او نقض حقوق بشر در ایالت راخین را محكوم كرده و به بازیابی صلح و حاکمیت قانون و مجازات ناقضان حقوق بشر متعهد شده بود، در گفتوگویی تلفنی با آنگ سان سوچی از تعهد دولت او به بازگرداندن آوارگان استقبال کرد اما در عین حال از دولت میانمار خواست تا رساندن کمکهای انسانی به قربانیان خشونت را تسهیل کند و به اتهامهاي "شدیداً آزار دهنده" مبنی بر وقوع سوءاستفادههای حقوق بشری رسیدگی کند.
همزمان اعلام شد که 22 نماینده کنگره آمریکا در نامهای به تیلرسون خواهان پاسخی "قدرتمند و معنادار" به میانمار شده و باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: سوچی ریسک "نابودن کردن" وجهه خود به عنوان یک حامی تغییر مثبت را به جان خریده است.
کورکر اظهار داشت: سوچی روز سهشنبه فرصت داشت تا از اقلیت مسلمان ميانمار دفاع کند اما به جای آن از پذیرفتن هرگونه نقش ارتش میانمار در خشونتهای بیرحمانه جاری خودداری کرد.