به گزارش وبدا، دکتر زهرا عبداللهی، با اشاره به اهمیت نوع مواد غذایی که در بوفه مدارس عرضه میشود گفت: همین امر منجر به تدوین دستوالعمل پایگاه تغذیه سالم مدارس شد که در سال 93 به امضای وزرای آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید و به کل مدارس کشور ابلاغ شد.
وي با بیان این مطلب، افزود : طبق این تفاهمنامه مواد خوراكي سالم و با ارزش به موادی گفته مي شود كه ضمن تأمين حدود 500-300 كالري از انرژي مورد نياز دانش آموزان ، به عنوان ميان وعده، مطابق با استانداردهاي بهداشتي تهيه و با دارا بودن شرايط بهداشتي در پايگاه تغذيه سالم به دانش آموزان عرضه و فروخته شود. همچنین عرضه مواد خوراكي ناسالم و كم ارزش که فاقد استانداردهاي لازم باشد، ممنوع است.
وی تصریح کرد: مواد غذایی عرضه شده در بوفههای مدارس باید داراي پروانه ساخت از وزارت بهداشت، علامت استاندارد، نام و نشان كارخانه، تاريخ تولید و انقضاي معتبر، تركيبات تشكيل دهنده، ارزش غذايي و داراي پوشش سالم و تميز باشند و به تایید کارشناسان تغذیه در معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور رسیده باشند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت : خرما ، انواع مغزها (بادام زميني، بادام، بادام هندي، فندق، پسته) كشمش، نخودچي، توت خشك، انجير خشك، انواع ماست، انواع پنير (پاستوريزه و استريليزه )، ميوه سالم شسته شده و ضد عفوني شده در بسته بنديهاي يك نفره وكيوم شده، انواع ميوه خشك، نوشيدني ها همچون انواع شير، دوغ بدون گاز، انواع آبميوه طبيعي، آب معدني، بيسكويت، كيك و كلوچه، بيسكويت ساده و سبوس دار و بدون كرم، كيك وكلوچه ترجيحاً از نوع غني شده و تهيه شده با روغن حاوي اسيد چرب با ترانس زير 5 درصد، انواع آش، انواع سوپ، لوبيا، عدس پخته، حليم، شله زرد، سمنو و فرني به شرطی که بهداشتی و سالم تهیه و عرضه شوند از جمله مواد غذایی سالم برای عرضه در بوفه مدارس هستند.
وی به مواد غذایی ممنوعه در بوفه مدارس اشاره و گفت: عرضه مواد غذایی همچون انواع پفك، اسنک، نوشابههاي گازدار و ماءالشعير، آدامس، شكلات، پاستيل، سوسيس، كالباس، سالاد الويه، چيپس، انواع لواشك و آلو و آلوچه (غیر بهداشتی) در بوفههای مدارس، ممنوع است.
دکتر عبداللهی به والدین و دانش آموزان توصیه کرد که میان وعده برای زنگهای تفریح را از خانه همرا خود بیاورند چرا که سالمتر هستند به عنوان مثال میوه، شیر و لقمه سالم مثل نان و پنير و گردو، نان و تخم مرغ، نان و پنير و خيارسبز، نان و پنير گوجه فرنگي و نان و كره و عسل از مناسبترین میان وعدهها برای دانش آموزان محسوب میشوند.