اين شماره كه در سراسر كشور يكسان بوده در اتاق فرمان فوريتهاي پزشكي زنگ ميخورد. پرسنل اتاق فرمان شامل پزشك، پرستار و اپراتور بيسيم هستند كه در اين بين كارشناسان پرستاري به تماسهاي امدادخواهي پاسخ ميدهند. وظيفه اين كارشناسان گرفتن شرح حال تلفني از وضعيت بيمار است و در صورتيكه شرح حال بيمار نشاندهنده حالت فوريتهاي پزشكي باشد براي گرفتن نشاني محل حادثه و اعزام واحد امدادي اقدام ميكنند. وزير بهداشت با بيان اينكه در دولت دوازدهم قرار است ناوگان اورژانس توسعه پيدا كند، گفت: زمان رسيدن به صحنه بيشترين اهميت را دارد و بايد از ۸دقيقه كمتر شود.
دكتر سيدحسن قاضيزاده هاشمي در همايش چهل و دومين سالروز تاسيس اورژانس كشور افزود: بيش از ۱۲۰ مركز اورژانس را تجهيز كرديم و راهاندازي اورژانس هوايي ازجمله كارهاي اورژانس بود ولي كارهاي آنها بايد رضايتمندي مردم را بهدنبال داشته باشد.
وزير بهداشت تأكيد كرد: اورژانس در سال بيش از ۶۰ هزار ماموريت را انجام ميدهد ولي ميبايست زمان حضورمان در جادهها به حداقل برسد.همچنين در دولت دوازدهم ناوگان زميني و هوايي را تجهيز كرده و توسعه ميدهيم. كساني كه تلفن اورژانس كشور را جواب ميدهند بيشترين آرامش را ميتوانند به مردم بدهند و خيلي مهم است كه در نخستين تماس بتوانند ضمن آرامش به فرد اطلاعات لازم را در اختيارش بگذارند. همچنين بعد از آن زمان رسيدن بيشترين اهميت را دارد و بايد از 8دقيقه نيز كمتر شود. قاضيزاده هاشمي گفت: كسي كه به بالين بيمار يا مصدوم ميرود بايد اطلاعات كافي را داشته باشد و بارها تأكيد كردهام كه آموزشها مداوم باشد و سلسله مراتب رعايت شود. اين بخش بايد در اين دوره بيشتر مورد توجه قرار بگيرد. دانش و مهارت پرسنل اورژانس بسيار مهم و حائز اهميت است.وي افزود: اگر فردي با شماره ۱۱۵ تماس گرفت اين اطمينان را داشته باشد كه بهترين راهنماييها را ميگيرد و درصورت نياز در كمترين زمان، نيروهاي اورژانس را به او ميرسانيم.
وزير بهداشت افزود: بهنظر ميرسد بايد هماهنگيهاي بيشتري بين اورژانس پيش بيمارستاني و معاونت درمان و ديگر بخشها صورت گيرد و نبايد بهصورت جزيرهاي عمل كرد. بايد حتيالامكان علت اين حوادث را با فرهنگسازي از بين ببريم كه حوادث كاهش يابد.
هاشمي با بيان اينكه ۵ هزار تخت بيمارستاني به اورژانسها در دولت يازدهم اضافه شده است، گفت: همچنان تختها اشغال است. سرپرست اورژانس كشور نيز در مراسم سالگرد تاسيس اورژانس افزود: اورژانس هوايي تاكنون 16هزار نفر را از مرگ حتمي نجات داده است.
- انجام روزانه 550 مأموريت
دكتر اسماعيل فراهاني، معاون فني و عملياتي اورژانس تهران: انجام روزانه 550ماموريت توسط موتورلانسها (آمبولانسهاي موتوري) با افزايش رضايت شهروندان تهراني از اين تجهيزات امدادي همراه بوده است. هماكنون 158موتورلانس در سطح كلانشهر تهران فعال هستند كه يكي از مهمترين ويژگيهاي موتورلانسهاي اورژانس تهران كاهش زمان رسيدن به محل حادثه يا بالين بيمار است.
- افزايش 400 دستگاه آمبولانس در دستور كار
پيرحسين كوليوند افزود: ما بايد از ظرفيت مدارس در راستاي فرهنگسازي و بالا بردن آگاهي در زمينه پيشگيري بهره كافي را ببريم. اين كار ميتواند بهصورت واحد درسي مديريت بحران يا مديريت رفتاري در مدارس تدريس شود تا مهارت دانشآموزان را بالا ببرد. هر قدر ما در زمينه پيشگيري كار كنيم خدمات بهتري را در ماموريتها ارائه خواهيم كرد. كوليوند اضافه كرد: هماكنون ظرفيت اورژانس هوايي كشور به 33پايگاه رسيده و بالغ بر 16هزار نفر از اين طريق از مرگ حتمي نجات پيدا كردهاند. وي با اشاره به حضور موتورلانسها در تهران عنوان كرد: اين طرح در تهران انجام شد و هماكنون بالغ بر 250موتورلانس فعاليت ميكنند كه زمان رسيدن به صحنه را كاهش دادهاند. مسئله زمان در حوادث بسيار اهميت دارد و حساس است كه بايد آن را مدنظر قرار دهيم. البته همچنان 10هزار نفر كمبود پرسنل داريم. سرپرست سازمان اورژانس كشور در مورد گسترش ناوگان زميني اورژانس افزود: علاوه بر 2400آمبولانسي كه با دستور وزير بهداشت تأمين شد در تلاش هستيم تا با پيگيريهاي بيشتر 400دستگاه آمبولانس 4ديفرانسيل ديگر را اضافه كنيم.