به گزارش مهر، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری، به قانون برنامه ششم اشاره کرد و گفت: طبق بند الف ماده ۷۰، پوشش بیمه سلامت برای تمام افراد اجباری است. این حق بیمه شامل سرپرست خانوار و کلیه افراد تحت تکفل آنان است.
به گفته وی، طبق اعلام وزیر رفاه ۷ میلیون نفر از بیمه سلامت محرومند.
حریرچی افزود: بر اساس قانون، فهرست رسمی دارویی ایران هر سه ماه یک بار باید تدوین شود و تجویز داروهای خارج از فهرست تخلف است.
وی گفت: در کشور ما، قبل و بعد از طرح تحول بیش از ۹۸.۵ درصد از مردم زمانیکه برایشان بستری تجویز میشود، از آن استفاده میکنند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در بسیاری از کشورهای منطقه این آمار ۵۰ یا ۶۰ درصد است که این تفاوت آمار ناشی از اختلافات فرهنگی و اجتماعی مردم است.
وی گفت: مردم در کشور ما بستری میشوند، حتی اگر دچار هزینههای کمرشکن و فقرزا شوند. پس دولت سیاستهایش را باید بر این اساس تدوین کند.
حریرچی افزود: ۶۵ درصد مردم کشور از میان افرادی که فکر دکتر رفتن به سرشان میزند، اقدام به مراجعه به پزشک میکنند. از این تعداد ۹۸ درصد خدمات را دریافت میکنند.
وی گفت: طبق برنامه ششم توسعه، اگر پزشکی داروی گرانی را که در فهرست رسمی دارویی کشور نیست، تجویز کند، تخلف است. ماده ۲۸ قانون سازمان نظام پزشکی نحوه برخورد با این پزشکان را مشخص کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص معضل آلودگی هوا، گفت: طبق گزارش رسمی سازمان بهداشت جهانی، در دنیا از هر ۱۰ نفر فقط یک نفر به هوای سالم دسترسی دارد و آلودگی هوا یکی از عوامل خطر برای سلامت و ایجاد مرگهای زودرس زیر ۷۰ سال است.
وی افزود: آلودگی هوا در دنیا چهارمین علت مرگ میر محسوب میشود.
حریرچی ادامه داد: در آسیای جنوبی و جنوب شرقی، آلودگی هوا ناشی از سوخت خودروهاست و در برخی مناطق گرد و غبار است.
وی گفت: در برخی کشورها تا ۷ درصد تولید ناخالص ملی خودشان به علت آلودگی هوا از بین میرود که در ایران این میزان ۲.۴۸ درصد یعنی ۳۴ هزار میلیارد تومان در سال است.
حریرچی افزود: وزارت بهداشت در هر موضوعی که به سلامت مرتبط است، نقش دارد.
وی گفت: آلودگی هوا یکی از عواملی است که احتمال ابتلا انواع بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، تنفسی، کبد چرب و سرطان را افزایش میدهد.
حریرچی افزود: در کشور ما ذرات زیر ۲.۵ میکرون باعث بروز آلودگی میشود که منشا آن میتواند موتورسیکلتها، خودروها و گرد و غبار باشد.
وی گفت: آمار مربوط به مرگهای ناشی از آلودگی هوا، منتسب است. از این مرگهای منتسب آماری وجود دارد، اما مایل به اعلام آن نیستم.
سخنگوی وزارت بهداشت به بودجه سال آینده اشاره کرد و افزود: بودجه وزارت بهداشت با در نظر گرفتن بودجه سازمان بیمه سلامت و هدفمندی یارانه ها، نسبت به سال گذشته، ۶.۴ درصد افزایش داشته است.
حریرچی گفت: اجزای بودجه وزارت بهداشت شامل بخش عمومی، درآمدهای اختصاصی از محل ارائه خدمات و تملک دارایی های سرمایه ای یا بخش عمرانی است.
وی افزود: بودجه دانشگاه های علوم پزشکی در لایحه بودجه سال ۹۷، حدود ۱۷ هزار و ۴۱۴ میلیارد ریال و بودجه ستاد وزارت بهداشت ۵ هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان است و از اعتبارات ستاد وزارت بهداشت، بیش از ۹۰ درصد نیز به صورت غیر مستقیم به دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت می شود.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در بودجه سال ۹۴ و ۹۵، اعتبار پزشک خانواده ۲۰۲۷ میلیارد تومان بود که به طور کامل اختصاص نیافت و در بودجه سالهای ۹۶ و ۹۷، اعتبار پزشک خانواده به ۱۰۱۹ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
وی گفت: بودجه ستاد وزارت بهداشت نسبت به سال گذشته یک درصد رشد داشته اما اعتبارات عمرانی یا تملک دارایی سرمایه ای وزارت بهداشت در سال ۹۷، ۴۳ درصد کاهش پیدا کرده و سازمان مدیریت و برنامه ریزی مقرر کرده که اعتبار کارهای عمرانی از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده انجام شود.
حریرچی ادامه داد: بودجه وزارت بهداشت در سال ۹۷ از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده، نسبت به بودجه ۹۶، یک درصد رشد داشته است.
وی گفت: بودجه وزارت بهداشت از محل هدفمندی یارانه ها از ۴۸۰۰ میلیارد تومان به ۳۷۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
حریرچی افزود: خواستار منابع مالی پایدار برای ادامه طرح تحول سلامت هستیم و از دولت و مجلس درخواست داریم که به طور شفاف اعلام کنند که بودجه حوزه سلامت چه میزان است و همان ارقام را به صورت قطعی تا پایان سال به ما پرداخت کنند تا بتوانیم برنامه ریزی کنیم.
وی گفت: هنوز بحثی از حذف یارانه بگیران و اختصاص منابع آن به حوزه بهداشت و درمان نشده که برخی افراد ایراداتی را وارد می کنند و اعتقاد دارند که این منابع نباید به حوزه سلامت اختصاص یابد.