به گزارش مهر، منوچهر جمالی با تاکید بر اینکه فعالیت و نظارت همزمان دولت در حوزه دارو، این صنعت را با مشکل مواجه ساخته است گفت: اگر دولت در بخش دارو حضور نداشته باشد، میتواند نظارت بهتری بر نحوه عملکرد این بخش داشته باشد و در پی آن فعالیتهای این حوزه نیز بهتر و سالمتر انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: دولت در شرایط کنونی نتوانسته حوزه دارو را به درستی اداره کند و حتی در سایر صنایع نیز بسیاری از بخشهایی که توسط دولت اداره شده به یک بنگاه زیانده تبدیل شده است، به همین دلیل اصل ۴۴ را در جهت خصوصیسازی بنا نهادند تا به دنبال اجرای آن، بدنه دولت را کوچکتر و بخش خصوصی را فعال تر کنند.
جمالی با یادآوری اینکه در تمام دنیا بخش خصوصی سهم قابلتوجهی را در اداره امورات کشور برعهده دارد، خاطرنشان کرد: برنامه دولت برای خصوصیسازی بخشی از امور کشور تصمیم درستی بوده است، هرچند این امکان وجود دارد که این تصمیم به درستی اجرا نشود، بنابراین لازم است این امر با تعیین ساز و کار مناسبی مدیریت شود.
وی تصریح کرد: صنعت دارو همچون سایر صنایع موجود در کشور از یک نقطهای به خودکفایی رسیده تاجایی که هم اکنون حدود ۸۰ درصد داروهای مورد نیاز کشور توسط تولیدکنندگان داخلی تولید میشود که پیشرفت قابل قبولی محسوب می شود، هرچند همچنان از پیشرفت این صنعت در دنیا عقب هستیم، بنابراین باید با برنامهریزی صحیح به سمت به روز رسانی این صنعت حرکت کنیم.
جمالی در بیان راهکار برای بروز رسانی صنعت دارو افزود: برای تحقق این مهم لازم است دولت حمایتهای نظارتی خود را به درستی انجام داده و اداره این صنعت را به بخش خصوصی واگذار کند، تا روند بروزرسانی صنعت دارو در جهت دستیابی به نقطه مطلوب از مجرای علمی خود پیگیری شود.
وی اظهار کرد: صنعت داروی کشور نسبت به گذشته پیشرفت زیادی داشته است، کما اینکه بسیاری از کشورها توانایی ساخت اغلب داروهایی که در کشور تولید میکنیم را ندارند، البته نباید این نکته را نیز فراموش کرد که این کشورها بنابر مصلحت در کنترل قیمتها و کاهش هزینهها، وارد کردن این داروها را به صرفهتر میدانند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: به رغم پیشرفتهای بسیاری که در زمینه تولید دارو داشتهایم، اما این صنعت هنوز از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، بنابراین بهبود روند فعالیت در این حوزه به اتخاذ تدابیری از سوی دولتمردان نیاز دارد.