به گزارش ایرنا، علی فیروزیان در همایش کاربردی سامانه دریافت، انعکاس، پیگیری و رسیدگی به شکایات متقاضیان صدور مجوزهای کسب و کار موسوم به ' دادور ' در ساری افزود: هم اکنون برای درخواست راه اندازی یک آرایشگاه در کشور باید 23 استعلام از دستگاههای مختلف دریافت شود، ولی برای ایجاد بانک و صرافی کمتر از 11 استعلام مورد نیاز است. وی تعداد دستگاههای اجرائی دخیل در صدور مجوز کسب و کار در کشور را حدود 50 دستگاه اعلام کرد.
- انتقاد از کاغذبازی اداری در صدور مجوز
دبیر مرکز ملی پایش کسب و کار از آنچه که کاغذبازی اداری برای صدور مجوز در کشور نامید انتقاد کرد و گفت که هم اکنون 45 درصد از استعلامهای مورد نیاز برای صدور مجوز در خارج از حیطه اختیارات دولت و دستگاههای اجرائی است.
وی توضیح داد: برای صدور مجوز کسب و کار در کشور باید 27 درصد استعلامها را قوه قضائیه و 18 درصد را نیروی انتظامی پاسخ دهد که هیچ یک از این دستگاهها در مجموعه قوه مجریه قرار ندارند.
فیروزیان همچنین گفت که در حال حاضر 70 درصد استعلام برای صدور مجوز کسب و کار مربوط به قوه قضائیه، نیروی انتظامی، وزارت اقتصاد و دارائی، وزارت کشور و وزارت بهداشت است که اگر همین دستگاهها بوروکراسی اداری خودشان را کاهش دهند، روند صدور مجوز تسهیل و تسریع میشود.
وی وجود برخی تشکلهای غیر دولتی را نیز در طولانی شدن روند صدور مجوزهای کسب و کار دخیل دانست.
- زمان 6 ماهه برای صدور مجوز کسب و کار در ایران
دبیر مرکز ملی پایش محیط کسب و کار میانگین صدور هر مجوز در ایران را حدود 6 ماه اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در برخی از کشورها این کار در کمتر از یک روز انجام میشود.
وی الکترونیکی شدن صدور مجوز و کاهش تعداد دستگاههای پاسخ دهنده به استعلام را از راهکارهای اصلی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه برای جذب سرمایه گذاری و رونق کسب و کار اعلام کرد.
- رتبه 124 ایران در شاخص کسب و کار
این کارشناس اقتصادی گفت: هم اکنون ایران در رتبه 124 جهان در شاخص کسب و کار قرار دارد و این بدین معناست که 123کشور جهان شرایط بهتری از ما برای کسب و کار دارند.
فیروزیان افزود: تا پیش از دولت یازدهم رتبه ایران در شاخص کسب و کار 154 بود که پس از آن به 117 رسید.
وی علت افزایش هفت پلهای دوباره رتبه ایران در شاخص کسب و کار را ناشی از فعالتر شدن کشورهای دیگر در برداشتن موانع کسب و کار و عقب افتادن ایران از این کشورها دانست.
- نگرانی برای فرار سرمایههای داخلی
دبیرمرکز ملی پایش محیط کسب و کار گفت: با روند فعلی بوروکراسی اداری در ایران و کاهش این روند در کشورهای دیگر جهان، ما باید از این پس نه تنها نگران جذب سرمایه گذاری خارجی که نگران فرار سرمایههای داخلی باشیم.
فیروزیان اضافه کرد: این درحالی است که ما برای اشتغال جوانان بیکار و فرزندان خود در آینده نیاز به سرمایه گذاری داخلی و خارجی و تولید داریم.
وی نبود وحدت رویه درصدور مجوز و نظارت ناپذیری آنها را از معایب اصلی روند استعلام و صدور محوز در کشور دانست.
- راه اندازی سامانه دادور
این مسئول علت راه اندازی سامانه دریافت، انعکاس ، پیگیری و رسیدگی به شکایات متقاضیان صدور مجوزهای کسب و کار یا دادور را دریافت شکایت از روند طولانی شدن صدور مجوز اعلام کرد و گفت که نتایج بررسی شکایت نیز به متقاضی از طریق این سامانه ارسال میشود.
وی افزود: با دریافت شکایت متقاضیان در این سامانه، دستگاهای مرتبط حداقل یک هفته زمان دارند که مجوز لازم را صادر کنند.
فیروزیان گفت: با وجود صدور مجوز، این حق برای متقاضی جهت پیگیری شکایتش باقی است.
وی سامانه اطلاع رسانی مجوزها (سام )، مرکز تماس فوریتهای محیط کسب و کار ( یاور) و پایگاه اطلاعات مجوز و استعلام (نما) را از دیگر سامانههای ایجاد شده از سوی مرکز ملی پایش محیط کسب و کار برای تسهیل در صدور محوزها دانست.
سامانه دادور در مازندران به عنوان نهمین استان کشور صبح امروز با حضور معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ساری آغاز به کار کرد.
با راه اندازی این سامانه، مشخص میشود متقاضی چه نوع مجوزی درخواست کرده، مربوط به کدام دستگاه بوده و استعلامها در چه مرحلهای قرار دارد و زمان مقرر پاسخگویی چه زمانی است.
سامانه ' دادور ' به عنوان کارتابل الکترونیکی به صورت آنلاین از سوی وزرا و معاون اول رئیس جمهوری نیز رصد میشود، و فرایند صدور مجوز و پاسخگویی به استعلامها نیز به صورت استانی مورد بررسی قرار میگیرد.